Testosteron?

 • #1

  Hoi, mijn vriend zit al een tijd niet lekker in zijn vel en daar lijd onze relatie ook onder.

  Mijn vriend is 36 jaar. Hij heeft een erg laag libido, eigenlijk nooit echt zin in seks. Ik ben altijd degene die het initiatief neemt. Als we dan sex hebben doet hij het meer voor mij dan dat hij er zelf echt zin in heeft.. Verder is hij ook altijd moe, en heeft hij stress, beetje depressief, veel aangekomen afgelopen tijd.

  Nu zat ik een beetje te googlen wat het zou kunnen zijn en zag ik al deze problemen ook staan bij 'laag testosteron'.

  En nu vraag ik me af of dat het misschien kan zijn.. En willen we dat misschien gaan laten testen bij de dokter. alleen las ik dat je dan vaak ook moeite heb met kinderen krijgen.

  Nu is het bij ons zo dat we wel 2 kinderen hebben. 1 van drie jaar en 1 van drie maanden.. kan hij dan alsnog een laag testeron hebben of is die kans dan vrij klein dat dat het is aangezien ik wel snel zwanger ben geworden?

   

   

   

   

  Reactie
  #2

  Je schrijft: mijn vriend zit al een tijd niet lekker in zijn vel. altijd moe, en heeft hij stress, beetje depressief, veel aangekomen afgelopen tijd.

  Dat zijn redenen genoeg om een laag libido te hebben...met testosteron heeft dat dan niets te maken. Laat hem eens onderstaande test doen:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/depressietest/

  Reactie
  #3

  Ja we hebben inderdaad ook een tijd gedacht dat hij gewoon een laag libido heeft door de omstandigheden.

  Maar ik kwam op websites terecht over testestoron en daar stond:

  "Een tekort aan testosteron kan leiden tot onder meer: slaapklachten, moeheid, minder zin in sex, stemmingswisselingen, afname van spierkracht, vet toename en zelfs depressie"

  Omdat hij veel van die symptomen heeft vroeg ik me af of het niet daarmee te maken kan hebben

  maar ik zal hem iniedergeval die test laten doen dankjewel.

  Reactie
  #4

  Ik zou kijken naar het hele plaatje; voedingspatroon, darmflora, tekorten aan voedingsstoffen enz. Veel mensen eten teveel suikers en te weinig vezels, eiwitten en gezonde vetten. Overigens zegt bloedonderzoek niet zo heel veel over tekorten. Als dat in evenwicht is, maakt je lichaam de juiste hormonen en neurotransmitters aan. Je zou advies kunnen vragen op orthomoleculair gebied.

  Reactie
Reageer op: Testosteron?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief