Weet me geen raad

 • #1

  Hallo Tandor,

  Ik ben 25 en heb 2 jaar last van pijn in benen, pijnlijke knakkende nek ,hoofd pijn ,Breijrige ontlasting (slechte opname), Last van zwakte en spiertrillingen. Er is niks gevonden dan een vitamine D te kort. Heb ook verder geen stress. Alleen als ik langdurig pijn heb dan ga ik diep ademen en word er onrustig van. Ik probeer het meeste van de dag de problemen te negeren. Maar kan niet helemaal goed functioneren zo. Wat zou dit kunnen zijn? Overspannenheid? Of een toch een gebrek aan een bepaalde soort vitamine? Ik neem iedere dag vitamines en vitamine d op recept. Ik sport en doe vaak leuke dingen maar toch helpt niks. Weet u raad?

  Reactie
  #2

  Vitamines goed! Vitamine C ook! Maar zal niet de doorslag geven. Voor nek naar de fysio. Knakkende nek of nekpijn is wel verschil. Hoofdpijn kan ook kaakspierpijn zijn, kaakspier loopt door aan de zijkanten van je hoofd. Voor een immuun opkrikker kan ik ozontherapie aanraden. Is wel de alternatieve weg, dus iets anders dan wat ziekenhuizen en huisartsen je zullen vertellen. De vraag is of je dat durft. Succes!

  Reactie
  #3

  Je zou een complementair genezer kunnen raadplegen; iemand die kijkt naar je voedingspatroon, darmflora, candida, tekorten aan voedingsstoffen enz. Bloedonderzoek zegt niet zo heel veel over tekorten; op alternatief gebied zijn ook andere testmethoden voorhanden. Belangrijk altijd om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. de trend om minder of geen vlees te eten kan leiden tot tekorten aan aminozuren en sporenelementen, denk aan carnitine en taurine. Vitamine D werkt onder andere samen met magnesium en vitamine A en K dus deze er beter ook bij nemen. Magnesium los; vitaminen in de vorm van een  hooggedoseerde multi. Wat knakken betreft kan je nog denken aan natrium chloratum; een celzout.

  Wat hoofdpijnen betreft kan je nog denken aan osteopathie en atlascorrectie.

  Reactie
  #4

  Het lijkt erop dat je hyperventileert... het kunnen dus spanningsklachten zijn. Doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
  #5

  Hallo Tandor,

  bedankt voor je reactie. Dat vermoeden heb ik ook. Me spieren voelen echt heel pijnlijk aan. Het lijkt wel een soort spanning in de spieren die niet stopt. Had niet verwacht dat je van hyperventilatie, stress en spanning zoveel problemen en pijn kon ervaren.

  Reactie
  #6

  hoi,

  wow dit klinkt echt heel vervelend bij elkaar! Heb je ook last van vermoeidheid?

  soms komt de huisarts er gewoon laat achter wat het is omdat de symptomen voor meerdere aandoeningen kunnen zijn.. Zo is er bij mij pas op mijn 21 ste geconstateerd dat ik een te kort aan vitamine B12 heb.. Ben je daar al op geprikt? Als je vitamine B12 tekort googled zie je dat het veel impact heeft op je lichaam dus misschien is het zoiets?

  Reactie
  #7

  p.s. Ik lees net dat je al vitamines slikt maar stel dat je echt te korten hebt aan B12 kan dit zijn omdat je lichaam het niet op kan nemen(dit is vaak zo)

  ik krijg het nu via IM injecties, de enige manier dat het aanslaat 😉

  Reactie
  #8

  Bedankt voor jullie reacties. Ik blijf het vermoeden hebben op stres. Helaas houd het al 2 jaar aan en twijfelen als het door stres komt is natuurlijk vaker aanwezig als de klachten ernstiger worden. Een b12 te kort lijkt me sterk omdat ik 2x ben getest en mijn klachten zijn begonnen na een darminfectie. Het blijft voor mij wel moeilijk te geloven dat je zoveel pijn kan hebben door stres. Maar ik denk ook niet dat ik hier nog achter ga komen. Aangezien ik al bij heel wat specialisten ben geweest. O.a. Een Internist (darm onderzoek, maag onderzoek en vitamine test.) reumatoloog (getest op reuma) en een neuroloog (EMG test). Uit alle onderzoeken is niks gekomen dan dus alleen een laag vitamine D. Ik heb iedere dag pijn in me benen, nek en extreem vermoeid. De ernst varieerd.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Weet me geen raad
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief