Draaierigheid voor slapengaan, met slapen en bij opstaan

 • #1

  Sinds vandaag heb ik weer last van mijn vage klachten. Ik heb dan al voor het slapen het gevoel dat ik draaierig ben. S’nachts word ik wakker van de duizeligheid en ben ik ook misselijk. S’morgens als ik opsta, lijkt mijn hele omgeving te draaien en ben ik misselijk. Tot nu toe is dit voor mij de 2e keer dat ik te makeb heb met deze klachten. Vorige keer waren precies dezelfde klachten als wat ik nu had, alleen was het toen tijdens mijn menstruatie. Toen hielp eten wel voor die klachten, maar vandaag helpt het niet meer, omdat ik dan alleen maar misselijker word en dan het gevoel krijg alsof ik moet overgeven. Weet iemand hier wat deze klachten zijn en wat ik eraan kan doen? Ik moet morgen fietsen en we kunnen het hier niet aan een arts vragen, aangezien zij Duits zijn en wij niet alles precies in het Duits kunnen vertellen

  Reactie
  #2

  Ga naar een apotheek en vraag een middel tegen "übelkeit" . De oorzaak kan ik zo niet vaststellen. Eet je genoeg en drink je wel genoeg water? Je zou met fietsen minimaal 2,5 - 3 liter water per dag moeten drinken met deze temperaturen

  Reactie
  #3

  ik weet niet zeker of ik genoeg eet en drink. Ik had voordat ik naar bed ging ook geen hongergevoel en ik had wel gewoon meegegeten met avond eten en ook wel genoeg gedronken. Ik ben momenteel niet in Nederland en op de plaats in Nederland is het zo ongeveer 24/25 graden op zn heetst. Ik ben bang dat ik morgen ook niet kan fietsen, aangezien we hoog en lang de bergen in gaan fietsen.

  Reactie
  #4

  Zorg ervoor dat je voldoende drinkt en eet onderweg regelmatig iets, Neem eventueel wat muesli repen mee en bananen

  Reactie
  #5

  In het algemeen zou ik zeggen, zorg voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Daarnaast kunnen bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren ondersteunend werken. Bloedonderzoek zegt niet alles maar ze kunnen er wel dingen uithalen als een vitamine B12-tekort. Veel mensen hebben een tekort aan magnesium maar dit is niet meetbaar in het bloed. Ik zou als tussendoortje denken aan iets van speltcrackers met zaden, voor de nodig eiwitten. Met wat steenkolenduits kan je het misschien redden bij de huisarts; anders naar je eigen huisarts als je weer thuis bent. Een middel voor de spijsvertering kan Melissegeest zijn.

  Reactie
  #6

  vandaag toch wezen fietsen.... ik zag er echt tegenop om te fietsen (mede vanwege blessure) eenmaal naar boven ging best goed totdat ik af ging stappen en ongeveer een45 min aan t fietsen was. Toen ik afstapte, zag ik de weg voor me weer een soort van bewegen (alsof de weg naar achter gaat) ik was misselijk, ik had koorts en zweette als een gek.... heel dat stuur onder het zweet .... mijn man, due met me mee was, zag ook dat ik niet goed was en zei dat ik er een beetje wit uitzag (op dat moment had ik echt hey gevoel alsof ik ieder moment ging kotsen) gelukkig niet gedaan, maar voel me nog steeds niet optimaal... ik eet al muslirepen, drink cola, drink casis, water en ook chips gegeten vandaag.. ( wel meer natuurlijk, maar dit is wat ik tijdens en na de tour op had)

  Reactie
Reageer op: Draaierigheid voor slapengaan, met slapen en bij opstaan
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief