Rare klachten, duizeligheid onrustig

  • #1

    Goedendag,

    Ik ben een man van 22 jaar oud, en het begon allemaal een maand geleden. Ik drinkte altijd koffie en ineens na een kopje koffie werd ik iedere keer draaierig, hartkloppingen, heel erg warm en onrustig. Nu drinkte ik altijd probleemloos koffie voor mijn werkt dus ik ben er meer doorgegaan want de klachte zakte af zodra ik wat ging doen. Toen daarna ben ik gestopt met koffie drinken waarvan het eerste instantie overging. Na een week ging ik naar antwerpen (250km rijden) probleemloos de heen weg gereden en de hele dag in antwerpen gespendeerd waarbij ik (stom genoeg) zonder iets te eten koffie had gedronken en vervolgens op de terugweg in de stad al druk op het midden van mijn borst voelde en zo snel mogelijk de stad uit wou, vervolgens begon op de snelweg het gevoel te krijgen alsof ik stikte en toen sloeg de paniek echt in mijn handen begonnen te tintelen, had het gevoel om te braken, had het heel heet en mijn hart sloeg op hol, dus zo snel mogelijk langs de snelweg gestopt waarbij ik het gevoel had dat ik knockout zou gaan mijn hele hoofd draaide en dacht dat ik daar aan mijn einde zou komen. Na een half uur heen en weren en frisse lucht ging het weer een beetje en toen heb ik iemand anders laten rijden, na een uur ging het weer heelemaal goed en ben ik zelf gaan rijden en nergens meer last van gehad de hele week. Toen de zaterdag een week na antwerpen begon ik ineens hevig te trillen uit het niets, ik was ergens en wou gelijk naar buiten. Dus ben in de auto gestapt en weggegaan zodra ik ging rijden was er niks meer aan de hand. De week daarna ging ik naar oberhausen waar ik probleemloos heen en terug ben gereden. Maar de nacht thuis in me eigen bed begon het weer en sinds toen lijkt het wel te blijven hangen in minder mate (niet contenu)

    De klachten waar ik last van heb is duizeligheid(wel nog kunnen functioneren) maar reageer heel langzaam, uit het niets overmatig heet & zweten, steken op de borst links soms met versnelde hartslag meeste van de tijd niet, misselijk maar niet braken.

    Ik heb van deze klachten meerdere momenten in mijn leven last gehad maar meestel maar 1 dag maximaal 1week en nu dus al een maand.

    En nu slaap ik ook nog is slecht, inslapen gaat voor mijn gevoel bijna niet en ben elke dag om 8uur s'ochtends klaar wakker terwijl ik normaal als het moest wel 14uur slaapte, dus voel mij absoluut niet uitgerust wat voor mijn gevoel 1 van de grootste oorzaken is.

    En nog even erbij ik heb fysiek best zwaar werk, ik maak geen lange dagen maar doe niet aan pauzes, ga door tot ik klaar ben. Hierbij ook als ik s'ochtends wakker word voel ik mij goed tot de eerste klus en zodra ik in mijn bus stap voor de 2e als die er is of naar huis rijd ben ik standaard misselijk tot ik thuis ben.

    Ik weet dat het een pak verhaal is maar probeer het zo duidelijk mogelijk uitteleggen, want mijn sociale leven begint eraan te gaan ik was altijd een levensgenieter die uitleefde na elk weekend maar nu niet eens meer 9uur haalt in een weekend

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je hyperventilatie aanvallen hebt. Of de koffie daar de oorzaak van is, is nog maar de vraag. Doorgaans wordt dat veroorzaakt door stress en spanningen

    Doe eens de test op:

    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Ik zou niet perse zeggen dat ik geen stress heb maar dat is gekomen door de klachten daarvoor maakte ik me nergens zorgen om. Daarom sta ik wel degelijk onder stress en spanning.

     

    Hyperventilatie heb ik aangedacht, maar kan dat dat ik bijv 3 uur lang nergens last en dan ineens wel voor behoorlijke tijd?

     

    Het zit namelijk zo overdag kan ik er wel mee omgaan, maar s'avonds ga ik erdoor vroeg naar huis en de volgende dag als ik wakker word is het een goeie tijd weg?

     

    Reageer
    #4

    De eerste keer kan dat door omstandigheden en koffie veroorzaakt zijn, maar daarna lijkt het toch meer op hyperventilatie. En ja, dat aanvalsgewijs met tussenpozen optreden.

    Reageer
Reageer op: Rare klachten, duizeligheid onrustig


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief