Zwanger of niet… ?

  • #1

    Hallo, ik ben Nina.
    Ik ben nog een erg jong meisje..

    Ik heb het vorige week met mijn vriend gedaan, en ik heb de pil wel geslikt. Alleen was ik pas 3 dagen aan de pil begonnen.. We hebben het zonder condoom gedaan. Ik heb nu een beetje spierpijn in mijn onderbuik, zou ik zwanger kunnen zijn?
    Ik hoop het echt niet, want ik zou niet weten hoe ik dit aan mijn moeder dan moet gaan vertellen!

    Liefs.

    Reageer
    #2

    Voor het eerst de pil gebruikt?
    Als je de eerste dag van je menstruatie bent begonnen is er niets aan de hand. Als je op een later tijdstip bent begonnen was je nog niet beschermd. Zie de bijsluiter.

    Reageer
    #3

    Nina, ik vind het onverstandig van je dat je onveilige seks hebt als je niet zeker weet of jouw anticonceptie wel veilig is. Als je mijn mening vraagt, zou ik dit wel met jouw moeder bespreken. Als de pil niet veilig was, dus als je niet op dag 1 van de menstruatie bent gestart, en het is nog maar kort geleden dat je onveilige seks hebt gehad, dan is er misschien nog een mogelijkheid de zwangerschap op een verantwoorde wijze af te breken. Blijkbaar ben je nog niet in staat dit allemaal zelfstandig te verzorgen dus waarom zou je hier juist geen hulp bij vragen, bij uitstek van iemand waar je je veilig bij kunt voelen, jouw moeder?

    Reageer
    #4

    Goede reacties, maar het beste dat je kunt doen is naar de huisarts gaan.

    Reageer
    #5

    De huisarts kan nu nog niets doen.
    Je kunt 17 dagen na de onveilige sex een test doen. Is die negatief, dan een week later weer eentje doen.
    Is het dan positief: direct naar de huisarts. Het kan dan nog met pillen afgedreven worden.
    We willen toch niet iedereen die onveilige seks heeft gehad direct naar het ziekenhuis sturen voor een te vroege echo? Het zal daar dan erg druk worden!

    Reageer
Reageer op: Zwanger of niet… ?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief