Seroquel

 • #1

  Ik heb toch een vraag. Ik ben al heel mijn leven een zeer slechte slaper. Als baby was ik al een probleem om te slapen en bij het opgroeien verslechterde dit alleen maar soms was ik wel dagen na elkaar wakker en bracht ik telkens de nacht wakker door in mijn bed. Een jaar of 12 geleden ben ik seroquel beginnen te gebruiken op advies van de dokter .. ik starte met een lage dosis maar verhoogde die zonder weten van de huisarts naar 600mg per nacht daarvan ben ikzelf een 2/3 jaar geleden afgebouwd naar 300mg per nacht maar nu komt het. Ik merk de laatste tijd op dat ik problemen heb met deze pillen. Soms als ik inslaap val dan wordt ik met een soort van paniekgevoel direct weer wakker. Gisterenavond lag ik in bed en had ik continu het gedacht dat ik een epileptische aanval ging krijgen dus op een gegeven moment lig ik in bed en voel ik plots me hele lichaam trillen precies of ik heb een epilepsie aanval die ik zeer bewust beleefde nu ben ik er dus bijna 100% zeker van dat dit een droom was maar het voelde echt heel erg echt(in 2015 kreeg ik een zware epileptische aanval & neem daar nu medicatie voor). Ik heb ook dagen dat ik mijn pillen neem om te slapen maar toch nog uren wakker lig en maar niet in slaap geraak. Ik heb dus het gevoel dat mijn lichaam genoeg heeft van deze medicatie en dat ik heel lastige bijwerkingen begin te krijgen. Ik ben zeer erg sterkt aan het twijfelen om gewoon te stoppen met deze medicatie want de avonden worden mij metaal wat zwaar zwaar. Ik ben 2 jaar geleden van de ene dag op de andere dag na 17 jaar intens blowen (marihuana) gestopt met gebruiken omdat ik merkte dat ik zware paniek & angst aanvallen kreeg na het opsteken van een joint de angstaanvallen waren zodanig erg geworden dat ik een derealistiestoornis kreeg die verdween uiteindelijk wel maar mijn leven is toch heel erg veranderd na het krijgen van al deze aanvallen. Wat ik mij nu dus echt afvraag of het kan dat je lichaam genoeg krijgt van bepaalde medicatie & of ik dus best ga stoppen met die seroquel en of andere ook deze ervaringen beleefde na jarenlange gebruik van seroquel.

  Ik kan natuurlijk mijn dokter om raad vragen maar deze mensen zijn extreem ouderwets ooit maakte ze de fout om paniek/angstaanvallen te verwarren met epileptische aanvallen ze besefte pas na een zware epileptische aanval dat ik geen paniek/angstaanvallen had maar epilepsie aanvallen (gebeurde toen in 2015 wanneer ik nog geen last kreeg van angst/paniekaanvallen)

  Ik weet mij geen raad meer ik weet dus echt niet wat ik moet doen. Als ik stop met seroquel dan slaap ik waarschijnlijk niet meer zoals ik vroeger nooit sliep maar aan de andere kant is het voor mij wel belangrijker dat ik van deze rare belevenissen afgeraak savonds in bed.

  Zegt mijn lichaam dat het genoeg is geweest & dat ik moet stoppen na jarenlang gebruik ? Wat denken jullie ?

  Reageer
  #2

  Dit zijn toch geen medicijnen om zelf mee te experimenteren, en zeker niet als je gevoelig bent voor epileptische aanvallen. Ik raad je dus dringend aan om dat toch met je huisarts te bespreken

  Reageer
  #3

  Ik heb nooit geëxperimenteerd ! Ik heb gewoon lang geleden de dosis zelfs verhoogd meer niet.  De pillen die ik kreeg was dus echt van de dokter het enige dat ik toen heb gedaan is de medicatie zelf gaan verhogen en heb die 2/3 jaar geleden weer zelf gaan verminderen (dokter wel verteld) van epilepsie was toen totaal nog geen sprake ik kreeg in 2015 een aanval & daarna nooit meer (had een zeer zware periode achter de rug en het is dus ook mogelijk dat ik die aanval kreeg door extreem veel stress) de paniek/angstaanvallen zijn 2 jaar geleden ook gebeurt door een gebeurtenis die ik niet kon verwerken alleen merkte ik toen op dat het roken van een joint de aanvaller (angst/paniek) versterkte dus ben ik meteen gestopt met het roken van marihuana. Het enige dat ik nu de laatste tijd heb is dus de gebeurtenissen die ik meemaak na het neven van mijn seroquel en dacht dus misschien is het wel zo dat mijn lichaam zegt dat het er genoeg van heeft gehad en dus moet stoppen met die medicijnen. Ik bel zoiezo morgen mijn dokter op ik wou gewoon jullie mening eens horen

  Reageer
  #4

  Je moet absoluut je bloedwaarden laten testen!

  Bij gebruik van Seroquel (Quetiapine) moet je regelmatig op oa metabool syndroom worden getest. Je kunt bv wel diabetis hebben gekregen..

  Ik begrijp dat het lastig is om hier naar je HA open over te zijn. Maar dit is geen kleinigheid. Laat uitzoeken hoe/of de medicatie effect op je lichaam heeft gehad.

  Ik heb ooit een tijdje 12.5 mg per dag Seroquel gekregen ivm een slaapstoornis, en had al snel een verhoogde bloedsuikerwaarde. Daarom schrik ik van deze hoeveelheid, die toch meer voor psychotici wordt gebruikt die dus onder controle staan.

  De rest van je vraag heb ik eerlijk gezegd geen antwoord op. Seroquel afbouwen zou ik ook olv de huisarts doen.

  Reageer
  #5

  "Ik heb gewoon lang geleden de dosis zelfs verhoogd meer niet.: dat is dus ook experimenteren, want je weet niet wat de uitkomst van zo'n hoge dosering kan zijn.

  Reageer
  #6

  Klopt John is een vorm van experimenteren ik was toen ook nog heel jong en stond niet stil bij de gevolgen. @alias ik neem morgen contact op met de dokter en vertel hen wat er de laatste tijd speelt. Bedankt voor jullie reacties

  Reageer
  #7

  Veel succes! en als je dat doet, beter voorzichtig afbouwen. Seroquel stoppen kan (tijdelijk) ontwenningsverschijnselen geven.

   

  Reageer
  #8

  Bij slaapproblemen zijn er gezondere manieren om daar wat aan te doen, zoals met voeding en voedingssupplementen. Zelf in het verleden een paar decennia redelijk tot zeer slecht geslapen maar met een paar middelen en aangepaste voeding gaat het beter. Nu na de overgang wel iets minder. Medicijnen ontregelen natuurlijk een en ander in je lichaam.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Seroquel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief