Malabsorptie

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Gaat malabsorptie altijd gepaard met gewichtsverlies? En wat zijn de klachten die bij malabsorptie horen?

  Reactie
  #2

  De meest voorkomende symptomen van malabsorptie zijn:

  Veel, lichtgekleurde en sterk ruikende ontlasting.
  Winderig en opgeblazen gevoel.
  Gewichtsverlies.
  Buikpijn met krampen.
  Vermoeidheid en verzwakking.
  Verstopping of juist diarree.

  Reactie
  #3

  Is die lichtgekleurde ook iets wat daar echt bij hoort? Mijn ontlasting is over het algemeen wel bruin tot donkerbruin van kleur. Heb geen last van verstopping maar soms wel bij vlagen last van vette breierige ontlasting. De normale ontlasting stinkt verder niet in het bijzonder maar die breierige ontlasting stinkt en blijft drijven (dit is ongeveer 1x per week). Verder heb ik ook last van winderigheid. Ik ben de laatste tijd niet of nauwelijks afgevallen. Passen deze klachten in het beeld van malabsorptie?

  Reactie
  #4

  Hoe kom je eigenlijk op malabsortpie? Je hebt niet eens klachten die daar bij horen...

  Reactie
  #5

  Dit soort klachten kan ook te maken hebben met candida. Als je bepaalde klachten hebt, naast doktersbezoek wellicht ook advies vragen op natuurgeneeskundig gebied, ook voor wat betreft voeding.

  Reactie
  #6

  Dat was dus mijn vraag. Ik vond mijn klachten redelijk overeenkomen, blijkbaar zie ik dat dan verkeerd. Ik dacht omdat ik af en toe last had van vette breierige ontlasting die blijft drijven en plakken, lichte vermoeidheid en winderigheid.

  Reactie
  #7

  Vettige breiige ontlasting, die plakt en winderigheid, heeft toch vooral te maken met wat je eet en drinkt

  Reactie
  #8

  Raad je aan om hier mee naar de huisarts te gaan? Wat kan die oorzaak zijn van die telkens terugkerende breierige ontlasting? De rest van de tijd is hij wel normaal van vorm, kleur en zinkt alles gewoon.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik zie eerlijk gezegd geen probleem. Zoals ik al schreef: het wordt toch vooral veroorzaakt door wat je eet en drinkt. Let er maar eens op wat je 2 dagen ervoor hebt gegeten en gedronken

  Reactie
  #10

  Ok, die vraag meer omdat Catootje adviseerd om hiermee naar de huisarts te gaan. Als je last van malabsorptie zou hebben heb je dan continu last van die dunne ontlasting?

  Reactie
  #11

  is candida trouwens iets wat kwaad kan?

  Reactie
  #12

  Dan zou je voortdurend klachten hebben en gewichtsverlies

  Reactie
  #13

  Doorgaans niet, behalve als er een echte overgroei in je lichaam zou plaats vinden en dat in je bloed terecht zou komen. Maar dat komt maar zelden voor.

  Reactie
Reageer op: Malabsorptie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief