Pijn onder litteken keizersnee

  • #1

    Het is nu 2 jaar geleden dat ik een keizersnee heb gehad.Maar heb sindskort pijn aan de rechterkant van het litteken.Ook voel ik er een bult onder zitten.Weet iemand wat dit is?

    Reageer
    #3

    Ja, dat heb ik nu ook aan de linkerkant dan. Ben bij de huisarts geweest en er is een echo gemaakt en toen bleek het niet kwaadaardig te zijn maar littekenweefsel. Nu heb ik echter dat het lijkt of de bult wat groter wordt. Kan het littekenweefsel dan ook groeien?

    Reageer
    #4

    Kan het ook een breukje zijn, waardoor vetweefsel of zelfs darmweefsel doorkomt? Nog maar eens terug naar de huisarts!

    Reageer
    #5

    Heb een echo gehad maar bleek geen breuk te zijn.Men zag een vochtblaasje eronder zitten.Ben daarna nog 2 keer bij de huisarts geweest en ze zegt dat het oppervlakkig is en onschuldig is. Maar heb er wel pijn aan en het steekt en hij groeit. Weet nu niet meer wat ik moet doen!!!

    Reageer
    #6

    Ik heb nu anderhalf jaar geleden mijn tweede keizersnede gehad. Buikspieroefeningen gaan nog steeds moeizaam. Het lijkt of er een taaie laag rondom het litteken zit, en pas als ik wat meer lichte oefeningen heb gedaan gaat het soepeler maar soms ook niet. De dagen na het trainen heb ik menstruatiepijn. Ik heb ook veel last van lage rugpijn. Is dit ook normaal?

    Reageer
    #7

    Naar een goede osteopaat! Het heeft mijn klachten verminderd. En mijn opgeblazen buik werd dunner.(na 10 maanden) hij/zij voelt je buik en kan voelen of er iets vast zit. Ik had bijv littekenweefsel en die maakte hij soepeler.
    Hij kan ook voelen hoe je organen staan. Ik had ineens weer erge bekkenklachten na ongeveer 8 maanden en mijn fysiotherapeut zei: ga eens naar onze osteopaat. Ik voelde zelf ook gewoon dat hij aan mijn littekenweefsel zat. En dat mijn trekkerig gevoel bij het litteken minder werd!

    Ik lees ook dat iemand een soort bal voelt bij het litteken. Dit kan een hechting zijn die niet is opgelost en waar het lichaam zelf weefsel om heeft zitten maken. Ga naar de dokter, die stuurt je door naar een chirurg en die kan voelen of je een littekenbreuk hebt (buikwandbreuk) of dus bijvoorbeeld eigen weefsel.

    Reageer
    #8

    Nu 2 jaar na 2e keizersnede ook last van een hard bultje,op de echo konden ze niet precies zien wat het was en zowel van huisarts als echoscoop advies gehad om te verwijderen en op te sturen voor onderzoek!Bultje zit bij mij in het midden onder het litteken van de keizersnee,steekt/prikt en als ik er op druk een beetje een naar gevoel.
    Ik ga het laten verwijderen er zit toch iets dat er niet hoort.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hey hoi,

    Ik zag je berichtje staan en vroeg me af hoe het afgelopen is. Heb nl dezelfde klachten.

    Groet Renate

    Reageer
    #10

    ik wil jullie niet ontmoedigen maar dit gaat niet weg het blijft trekken en af en toe eens pijn doen. ondertussen is er bij mij ook een een extra plooi bijgekomen wat heel vervelend is voor het dragen van lingerie voor de dokters allemaal onschuldig op medisch vlak maar later niet onschuldig voor esthetisch daarom raad ik julli aan om dit zo vlug mogelijk te laten los maken dit is een luxe wordt niet gedekt ddor je hospitalisatie
    Mijn keizersnee staat er nu 29 jaar en JA die operatie moet nu alleen alles veel moeilijker
    ik hoop jullie hier mee te helpen grtjs

    Reageer
    #11

    Ook ik heb bijna 2 jaar geleden een keizersnede gehad. Ik kreeg pijn in mijn buik en voelde inderdaad ook een harde bult. De huisarts dacht eerst aan een littekenbreuk en stuurde mij naar een chirurg. Deze maakte een echo en zei dat het vast een granuloom zou zijn (hechting niet goed opgelost en ingekapseld) of eventueel endometriose. Ik heb het er niet bij laten zitten en wou doorgestuurd worden naar een gyneacoloog. Deze wist precies de plek aan te wijzen en na een inwendige echo en wat drukken op mijn buik wist hij mij direct te vertellen dat ik zenuwpijn had. Ik heb ook een branderig gevoel en kan mijn huid daar soms nauwelijks aanraken. Er is waarschijnlijk een zenuw beschadigd geraakt tijdens de keizersnede en dit zit precies in mijn littekenweefsel. Ik moet binnenkort weer bij de arts komen (ik moet nu elke avond de plek inmasseren met tijgerbalsum en er een warme kruik tegenaan leggen) en anders kan ik injecties krijgen die ze in mijn buik spuiten in de zenuw.

    Reageer
    #12

    Ik vraag me af hoe t nu met jullie allemaal gaat.
    heb zelf ook een onderhuidse bult/bobbel zitten waar mn inwendige litteken zit. T steekt en groeit ook en als mn broek te strak zit doet t pijn. Vroeg me af of dat bij jullie ook allemaal zo is.

    Reageer
    #13

    Ik heb 6 jaar geleden een keizersnede gehad. En heb er sinds kort weer last van. Als ik hoest doet het pijn en ook als me broek te strak zit. Er zit ook een bultje. Ben al naar de dokter geweest maar die zei dat het normaal is en altijd gevoelig blijft.

    Reageer
    #14

    2 keizersnedes heb ik gehad.   Had links in mijn buik veel pijn. Ben bij de gynaecoloog geweest (meerdere). Deze dachten aan acnes, dat is zenuwpijn. Ik kreeg een spuit met corticosteroïden in mijn buik op de pijnlijke plek met verdoving.  Dit hielp niets.  Weer naar de gynaecoloog.  Omdat ik het vooral heb als ik ongesteld ben, denken ze nu aan endometriose door de keizersnede. Krijg eerst de prikpil, zodat ik geen menstruatie krijg en dus geen last.  Ben ook doorverwezen naar een chirurg. Eerder zei deze dat het een granuloom kon zijn. Ze gaan het nu open maken en weghalen binnenkort. .wat het ook mag zijn.

    Reageer
    #15

    Ik heb nu bijna 8 jaar geleden een keizersnee ondergaan. Met de jaren wordt de pijn steeds erger. Weet precies wanneer ik ongesteld ga worden. Vanaf dat moment lijkt het wel of de plek in de fik staat en het doet zo'n zeer. Als ik opsta moet ik de hele boel vasthouden vd pijn. In het begin duurde deze klachten korter maar nu toch vanaf het begin van de menstruatie en op het moment dat ik denk het gaat wel weer dient de volgende menstruatie zich al aan. Dokter maakt er niets van en zegt heb je al een x doorgestuurd voor een echo er is niets aan de hand.

     

    Reageer
Reageer op: Pijn onder litteken keizersnee


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief