Doe het niet ! DREAMLITE nachtlenzen

  • #1

    Ik zou tegen ieder willen zeggen: Draag geen nachtlenzen, je ogen zullen verwoest worden !!! Kan lang of kort duren, maar het gebeurt!! Voor sltijd pijn aan je ogen, hoofd etc. en niemand die er wat aan kan doen. Net zoals het bij laseren mis kan gaan, opeens weten de oog dokters en aanverwante figuren er niks meer van. Ze geven je een druppel en je zoekt het maar uit verder.
    Draag geen nachtlenzen: DREAMLITE etc, zo heten ze onder andere.

    Reageer
    #2

    Kijk, hier zie je functie van zo`n forum! Hoe was ik dit te weten gekomen?

    Reageer
    #3

    waarom is het niet goed en wát wordt er verwoest?

    Reageer
    #4

    De vorm van je hoornvlies verandert voor onbepaalde tijd, waardoor je een wisselend zicht hebt lang nadat je gestopt bent met de nachtlenzen. Langzaam drogen je ogen er van uit. De lenzen schuren langs de oogleden 's nachts, die zijn immers gesloten, maar bewegen nog wel (remslaap) etc. waardoor er beschadigingen aan de oogleden en aan het bindvlies onstaan.

    Ik heb er zelf chronisch droge ogen aan over gehouden, kan geen enkele contactlens meer verdragen, laseren kan ik ook vergeten en heb meestal pijnlijke gezwollen ogen. Gaat vanzelf weer over zegt de oogarts, maar wanneer is niet duidelijk. (drie jaar geleden)

    Dus dat is mijn ervaring en die wil ik mededelen.
    Vooral omdat het zo een sluipend iets is. De eerste tijd dat je de nachtlenzen draagt vind je ze geweldig en dat kan lange tijd zo door gaan, maar dan komen de klachten. Er wordt ook heel weinig meer mee geadverteerd, wat ik vreemd vind voor iets dat bij aanvang zelfs in de krant stond en op het journaal was !!

    Reageer
    #5

    je ogen - duh?!

    Reageer
    #6

    mijn zoon draagt al vanaf zijn 10 jaar nachtlenzen en is nu 15 en
    hij heeft nog nooit ergens last van gehad.

    Reageer
    #7

    Dit is de eerste keer dat ik een negatieve reactie ben tegengekomen over nachtlenzen. Nochtans zijn er sites die beweren dat er geen nadelen verbonden zijn aan nachtlenzen... schandalig eigenlijk, wat moet een mens nu nog geloven?

    Hoe zit het trouwens met topicstarter, kan je wat meer informatie geven over wat er is misgelopen?

    Voor ik nachtlenzen aanschaf wil ik toch wel zeker zijn dat het niet schadelijk is. De optieker zegt dat er niets kan mislopen maar hier lees ik toch wel iets anders...

    Reageer
    #8

    Niemand? Zijn er nauw nadelen of niet? Klopt dit of is het één of ander verkooppraatje? Please?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Nachtlenzen zijn veilig door de zeer hoge zuurstofdoorlaatbaarheid. Nachtlenzen beïnvloeden het hoornvlies zonder onherstelbare veranderingen.

    Reageer
    #10
    Reageer
    #11

    Ben anders al jaren zeer tevreden met mijn nachtlenzen!!! Zeer handig, ik kon juist geen enkele daglens verdragen en kreeg daar juist een hoornvlies beschadiging van.

    Ik denk dat het per persoon verschilt hoe de lenzen bevallen. Zorg ervoor dat je je goed laat voorlichten en door een ziekhuis laat begeleiden (heb ik gedaan, na de hoornvlies beschadiging).

    Groetjes!!!

    Reageer
    #12

    Hallo, ik ben het eens met de topicstarter. Begin er niet aan! De risico's die je loopt zijn onherstelbaar! Ik ben (ondanks correct gebruik) een duidelijk slachtoffer geworden van de nachtlens. Een gigantische oogontsteking aan beide ogen met het pseudonomasbacterie (erger is er niet). Ziekenhuisopname en een week later een hoornvliestransplantatie! Ik ben voor de rest van mijn leven een lopend donorpatient, met alle beperkingen erbij. En dat door het gebruik van nachtlenzen. Dus informeer eens bij een oogarts in het ziekenhuis i.p.v. de opticien die voor de commerciele kanten kiest! Een goede oogarts kunt u de nadelige gevolgen voor het hoornvlies duidelijk uitleggen... Graag wil ik in contact komen met de topicstarter willem.

    Reageer
    #13

    Ik ben benieuwd of Willem echt wel goed voor zijn ogen en lenzen heeft gezorgd. Heb je op hygiëne je gelet, zoals er in de bijsluiter staat. Heb je oogdruppels gebruikt, zoals er uitvoerig word aangegeven, en ga zo maar door.

    Reageer
    #14

    Ik draag ze nu al 6 jaar en heb nergens last van. Het is natuurlijk per persoon anders, maar bij mij werkt het perfect. Krijg 4 keer per jaar een controle en gebruik de juiste lenzenvloeistof! Dit is heel belangrijk!

    Reageer
    #15

    beste Willem,

    wat is er in hemelsnaam gebeurt dat je dit ervaren hebt.

    Hans Kloes, voorzitter ANVC
    de Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten

    Reageer
Reageer op: Doe het niet ! DREAMLITE nachtlenzen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief