Pijn in buik na curretage

  • #1

    Hallo,

    Drie en een halve week geleden ben ik gecuretteerd ivm een miskraam. Ik was acht weken zwanger van mijn eerste kindje. Wegens hevige buikpijn en bloedverlies een echo laten maken en toen ontdekt dat het hartje al een week of twee niet meer klopte. Ik ging naar huis om de miskraam natuurlijk te laten verlopen.
    Vijf heftige en pijnlijke dagen verder was ik het vruchtje verloren maar het bloedverlies werd nu zo heftig (nog erger dan voorheen, ik liep nu echt - zonder ophouden - leeg) dat ik naar het ziekenhuis moest.
    In het ziekenhuis werd o.a. een echo gemaakt en hieruit bleek dat het vruchtzakje nog ingenesteld zat in mijn baarmoeder. De gynaecoloog besloot eigenhandig te proberen mijn baarmoeder leeg te schrapen (met eendenbek en..?) maar zij trok er alleen nog enorm veel bloed en bloedproppen uit, het vruchtzakje zat te vast.
    Ik kon kiezen uit wachten, pillen of curettage en koos voor het laatste. Ik trokde weeënpijnen niet meer.
    De curettage verliep goed, in mijn ervaring. Ik kreeg een ruggenprik en was alleen maar dolgelukkig dat ik pijnvrij was en alles snel over zou zijn. De gynaecoloog vertelde mij na de behandeling dat het goed was dat het gebeurd was omdat mijn lichaam het er nooit zelf meer had uitgekregen. Kennelijk zat het zo vast.
    Ik mocht dezelfde dag weer naar huis em ben nog een paar dagen thuis en in bed gebleven om aan te sterken en te verwerken. Het bloedverlies was direct na de curettage nihil. Af en toe was lichtroze substantie in een inlegkruisje en that's it.
    Ik moest afwachten tot de volgende menstruatie tot ik met de pil mocht beginnen (deze zwangerschap was niet gepland, maar wij wilden het kindje wel met open armen ontvangen) zodat we konden zien of alles in orde was. Deze kan wat langer op zich laten wachten en is ook nog niet gekomen.
    Sinds een tijd.. ik denk kort na de curretage.. begon ik pijn te ervaren in mijn buik. Vooral rechts onder, nu ook links en ook vaak tegelijk. Vrijen voelt anders en pijnlijk, zoals het nooit pijn deed. Alsof het al heel snel te diep is. De pijn in mijn buik straalt soms uit naar boven en een keer naar mijn rechterzij. Het is een pijn waarmee ik nog wel alles kan doen, maar het voelt vreemd... Ik ben vorige week ziek geweest (grieperig) maar geen koorts. Ook met naar de wc gaan (beide boodschappen ;)) voel ik het diep in mijn buik. Ik kan niet plaatsen waar het vandaan komt maar denk steeds aan mijn eierstokken. Kan mij ook herinneren dat ik bij de verloskundige, tijdens mijn zwangerschap, aangaf dat ik pijntjes voelde rechtsonder. Zij zei toen dat het waarschijnlijk bandenpijn was ivm de baarmoeder die groter werd.
    Nu is deze pijn dus iets wat ik nooit heb ervaren, op plekken waar ik nooit pijn ervaar. Het lijkt niet op menstruatiepijn, niet op last van mijn darmen... Ik ben bang voor verklevingen, Asherman...Zeker omdat de curretage wellicht intensief was door het vruchtzakje wat flink vast zat. Is dit een logisch idee?
    Laatste noot: eergisteren verloor ik was helderrood bloed bij mijn, verder normale, ontlasting (ook nog nooit gehad). Ik belde het ziekenhuis en zij verwezen mij eerst door naar huisarts ivm het bloed bij de ontlasting. Eerst checken of er niet iets met mijn darmen is. De huisarts heeft gevoeld en dat deed zeer bij mijn baarmoeder (waar ik normaal niet de pijn ervaar). Ze zei dat het waarschijnlijk gewoon een nasleep van de curettage was en dat ik maar even moest afwachten en anders vrijdag moet terugkomen.
    Ik heb toch nog maar het ziekenhuis gebeld wat ik het beste kon doen en daar heb ik nu ook een afspraak voor vrijdag. Het liefste zou ik dan direct kunnen uitsluiten dat er verklevingen zijn in mijn baarmoeder/eileiders/eierstokken, zodat we dan verder onderzoek kunnen doen. Heeft het toch met mijn darmen te maken?
    Ik hoop dat iemand dit leest die hier dingen uit herkent, hier meer over weet, of mij kan vertellen wat voor procedure ik vrijdag kan verwachten... Is het gebruikelijk gelijk onderzoek te doen? Ik zou heel graag weten of alles goed is! Heeft iemand hier ideeën over?

    Bedankt!

    Reageer
    #2

    Beste,

    kan je me vertellen hoe het af is gelopen?

    mijn vriendin heeft nu precies hetzelfde.

    groet,

    eric

    Reageer
    #3

    Ik heb sinds de curretage 10,5 week geleden ook aanhoudende menstruatie achtige krampen. Na de curretage heb ik 4 dagen bloedverlies gehad maar sindsdien niet meer ongesteld. Ik ben ook zo bang voor Asherman. Ik zoek me rot op internet naar ervaringsverhalen van vrouwen die dit ook hadden maar dat het geen Asherman was. Maar ik vind alleen maar bevestigingen van míjn angst. Help! Ik ben onder controle bij de gyn maar die stuurt me steeds naar huis. ' Niks aan de hand ' zegt ze dan weer. Maar die krampen elke dag zijn niet normaal

    Reageer
    #4

    Ga dan voor een second opinion naar een andere gynaecoloog in een ander ziekenhuis.

    Reageer
    #5

    hee ik ben bekend met asherman.. veel last van gehad maar toch zwanger geworden van de tweeling. Helaas zijn de hartjes gestopt. Kreeg medicijnen om een miskraam te krijgen.. Helaas kreeg ik veel pijn maar hielp het niet gisteren opgenomen en toch gecureteerd daarna was de meeste pijn weg s avonds mocht ik na huis maar sinds een paar uur krijg ik toch weer meer buikpijn ontlasting heb ik nog niet gehad en plassen doet ook zeer.. dus morgen toch maar weer bellen denk ik.. over 4 tot 6 weken krijg ik een kijk operatie om te kijken hoe het met de verkiezingen is dus ben benieuwd

    Reageer
    #6

    ik weet niet waar je woon maar het spaarne ziekenhuis in Hoofddorp is gespecialiseerd in het asherman syndroom. Mogelijk kan je daar heen voor en second opinion, daar weten ze er heel veel van en nemen ze de klachten serieus.

    Reageer
Reageer op: Pijn in buik na curretage


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief