Vlekjes ogen

  • #1

    Hallo ik heb sinds een paar uur last van vlekjes bij het kijken. De vlekjes bewegen mee als ik ergens anders naar kijk. Het lijken een soort draadjes of minivlekken. Het is tamelijk storend. Ik ben 38 jaar en heb dit nog nooit gehad. Moet ik het even aankijken of wat is handig? En wat kan zoiets zijn? Het is bij mijn linkeroog erger dan bij mijn rechteroog.

    Reageer
    #2

    Met acute klachten kun je beter even je huisarts bellen.
    Dan kan men daar ter plekke bepalen of je gezien zou moeten worden of het aan kunt kijken en zo ja, hoe lang.

    Reageer
    #3

    Nou ik hoop maar dat ze bij jou weer verdwijnen want ik heb het al 19 jaar.
    Aandoening heet: Mouches volantes.

    Reageer
    #4

    Wat zijn jouw klachten dan precies?

    Reageer
    #5

    Hetzelfde wat jij nu ervaart. Vlekjes/ slierden die de oogbewegingen volgen.
    Ik ben er toen mee naar de huisarts geweest en de uitslag was toen: Mouches volantes. Een onschuldige verschijnsel dat na weken weer kon verdwijnen zo zei de huisarts van mij. Maar voor mij helaas niet het geval. 19 jaar verder en ze zijn er nog.

    Maar ik raad je ten sterkste aan om je huisarts te contacteren als het te lang aanhoudt. Geen bangmakerij hoor maar je kunt beter informeren en dan mogelijk bij je huisarts langs gaan dan dat je er straks aan vast komt te zitten zoals ik.

    Reageer
    #6

    Okay dank je! Ga ik doen. Hoe oud was je toen je dit kreeg dan?

    Reageer
    #7

    Geen probleem. Op mijn 20ste.

    Grappig is het wel dat het meer rond je 50ste jaar kan voorkomen en op sommige momenten vanaf je 30ste. Helaas had ik het dus al op mijn 20ste.

    Ik zou je, als je besluit bij de huisarts langs te gaan hier kunnen vertellen wat jouw huisarts denkt dat het is? Want ik ben er erg nieuwsgierig naar als het dus ook Mouches volantes is. Maar als je denkt ben je gek dan begrijp ik dat uiteraard.

    Reageer
Reageer op: Vlekjes ogen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief