Traanoog

 • #1

  Ik heb regelmatig last van een traanoog. Aan 1 kant. Ik zie in het hoekje van mn oog soms slijmerig spul zitten. Dit is niet groen. Ik denk dus verstopt traanbuisje. Nu lees ik dat dat ook kanker kan zijn. Ik ben nu best bezorgd. Soms is het ook weer weg. Maar net of ik mn tranen niet weg kan knipperen. Soms istie juist droog. Als ik buk komt er weer wat vocht in mn oog. Dan benik dus bang dat er een tumor zit die dat aandrukt oid. Ik zie niet wazig. Soms hoofdpijn maar mn nekspieren zitten vast.

  Reageer
  #2

  Er is toch geen enkele reden om aan een tumor te denken ! Dat is toch wel heel erg ver gezocht.

  Reageer
  #3

  Er komt nu wel wat gelig spul in mn ooghoek. Mn oog jeukt niet en is ook niet rood. Verstopt traanbuisje of ontstoken oog?

  Reageer
  #4

  Het kan een verstopt traankanaaltje zijn. Ga ermee naar de huisarts

  Reageer
  #5

  Wat kan hij doen? Kan ik zelf nog wat doen?

  Reageer
  #6

  Het traankanaaltje weer open maken kan hij doen.

  Reageer
  #7

  Mn oog is toch echt aan het ontsteken. Ik werd wakker en het was rood en etterig. Schoongemaakt met een gaasje. Ik ben alleen een beetje bezorgd, ik geef borstvoeding en ik zat dus even aan mijn tepel omdat ik daar jeuk had, heb het etter niet aangeraakt tijdens het schoonmaken, voor de zekerheid mn tepel met heel heet water en een washand ertegenaan gedrukt, moet ik me zorgen maken dat mn kind nu geen virus of bacterie heeft binnengekregen?

  Reageer
  #8

  Dat is niet erg waarschijnlijk hoor. Ga wel met je oog naar de huisarts

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ja kom ik net vandaan. Het oog zelf zag er prima uit, hij dacht verstopte traanbuis. Daar bij mn holtes is het ook al langer gevoelig. Achter mn ogen doet het ook zeer nu. Bij dit oog wat meer. Ik klem wel veel met mn kaken. Als er echt iets ernstigs was met mn oog had hij dat dan gezien?

  Reageer
  #10

  Dat zou je dan toch vooral zelf gemerkt hebben...Je hebt verder toch geen andere klachten

  Reageer
  #11

  Nee, behalve dan die pijn achter ogen en bij mn holtes. Zou dat trouwens die verstopte traanbuis kunnen veroorzaken?

  Reageer
  #12

  Ja dat zou kunnen. Wellicht een bijholte ontsteking

  Reageer
  #13

  Maar ben niet verkouden oid. Wel altijd gevoelig daar, voornamelijk in de ochtend of als ik moe ben.

  Reageer
  #14

  Je hoeft niet perse verkouden te zijn. Misschien wel verkouden geweest en dat zijn dan klachten die nog wel een tijdje kunnen aanhouden

  Reageer
  #15

  Kunnen die klachten aan de holtes ook op spierspanning/hyperventilatie wijzen? Doordat je je kaken veel klemt onbewust, dat het daar niet goed 'doorstroomt'?

  Reageer
Reageer op: Traanoog
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief