Negatieve dysfotopsie..ervaringen

  • #1

    Ik heb 4 jaar geleden staaroperatie gehad...en gelijk na de ok...negatieve dysfotopsie ontwikkeld...dus vanaf dag 1...een maansikkel aan de buitenrand in mijn linkeroog....negatieve dysfotopsie.
    Na 4 jaar nog niet aan gewend.
    Lens over de kunst lens geplaatst....maar nu is de sikkel niet meer donker ..maar licht...alleen dat deel heb zichtverlies ....ik zie dus daar NIETS..
    Wie heeft er ervaringen met deze aandoening.

    Reageer
    #2

    Hoi Chris, hier hetzelfde.

    In 2016 aan m'n linker oog geopereerd "zonnestraal", na de operatie had ik dus ook de bewuste sikkel aan de uiterste buitenrand van m'n zichtveld, na 2 a 3 jaar hadden m'n hersens "die werken niet zo snel blijkbaar :-)" in de gaten dat ze deze sikkel konden negeren en de storende sikkel was zo goed als verdwenen.  Nu heb ik in Mrt 2021 het linkeroog laten opereren in een ander ziekenhuis en van te voren aangegeven dat ik problemen heb gehad met het rechteroog.

    Helaas na de operatie moeten vaststellen dat nu ook het linkeroog voorzien is van deze "nog bredere" sikkel en het effect in het in 2016 geopereerde oog weer in volle hevigheid terug is. Op dit moment is het zo erg dat ik het gevoel heb door een zwarte ring de wereld in te kijken.

    Ik heb navraag gedaan en veel opgezocht "google", hierbij alleen maar gelezen dat er niets aan te doen is en de hersentjes m'n enige hoop zijn dat het op een gegeven moment draagbaar wordt. Wel denk ik inmiddels dat de standaard lenzen die uit voorraad worden geleverd de oorzaak van de klachten zijn en betere meting met speciaal op de persoon aangemeten lenzen het probleem hadden kunnen voorkomen. Dit zullen de heren specialisten wel niet willen toegeven......

    Reageer
    #3

    ik ben 3 weken geleden geopereerd aan mijn linkeroog. na de operatie heb ik een zwarte rand aan de buitenkant van oog, als ik een bril draag (met vensterglas of een zonnebril) is die rand er niet.
    de voorlichting is minimaal, de artsen doen of het een fluitje van een cent is, maar nu na veel googelen vind ik veel nadelen. mijn rechteroog is nog redelijk goed en ik twijfel of ik daar een operatie aan wil op dit moment.

    Reageer
    #4

    4 weken terug aan staar geopereerd (rechteroog)
    Direct hierna de "maancikkel" aan de buitenkant, beter bekend als :Negatieve dysfotopsie en schittering
    Steeds weer andere druppels en een oogarts die zegt al 22 jaar als oogarts werkzaam te zijn en dit nog nooit meegemaakt te hebben.
    Uiteindelijk kreeg ik van hem over deze klacht letterlijk te horen :"kan niet, bestaat niet, je zal wel droge ogen hebben".
    Om het dragelijk te houden en zonder hoofdpijn hierdoor de dag door te komen loop ik de hele dag, ook in huis met een donkere, cat3 zonnebril op.
    Als iemand iets zou weten hoe dit te herstellen, graag.

    Reageer
    #5

    Ik zou dan toch maar eens voor een second opinion naar een andere oogarts gaan

    Reageer
    #6

    Ik heb inmiddels een afspraak staan voor de second opinion, helaas pas eind oktober.
    Dus tot die tijd afzien.
    Ook middels de huisarts een officieele klacht gedeponeerd bij de centrale doktersraad.
    Afwachten nu maar, ik hou jullie op de hoogte.

    Reageer
    #7

    In februari mijn eerste staaroperatie gehad met als gevolg positieve dysfotopsie en een litteken en allergie voor de conserveringsmiddelen van oa Dexamethason. Afgelopen vrijdag rechts in een ander ziekenhuis laten opereren ( met een grotere lens, dat was nl de " oorzaak " van de positieve dysfotopsie dat de standaard lens te klein was).
    Nu ervaar ik negatieve dysfotopsie aan mijn rechter oog, alleen een zonnebril geeft het juiste zicht.
    Ik snap er niets van, juist de grotere lens geplaatst op dysfotopsie te voorkomen. Ik ga het navragen as vrijdag als ik voor controle moet komen. Mijn vraag word ook: heeft het nog zin om een grotere lens om in het linker te vervangen?Al wil ik dat litteken uiteraard weg gelazerd hebben.
    Ik zie weer scherp, heel fijn, het zij met de nodige " schitteringen en randjes".

    Reageer
    #8

    Ik had ook last van donkere sikkels links en rechts. Blijkbaar heb ik me snel aangepast en zie ik ze niet meer.
    Alleen als ik naar een lichte achtergrond kijk en bewust er op let zie ik ze nog.
    Maar op zich heb ik geen moeite mee, ben er snel aan gewend geraakt. Allang blij dat ik weer scherp kan zien.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Negatieve dysfotopsie..ervaringen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief