Oogzenuw beschadiging:

  • #1

    Ik heb al 15 jaar een beschadiging waardoor ik alleen door het linker oog kijk. Ik kan, als ik mijn linker oog dicht doe, wel zien door mijn rechter oog. Toen ik op deze site terecht kwam dacht ik, ik vraag het hier eens.

    Kunnen ze daar iets tegen doen zodat ik weer met twee ogen kan kijken?

    Reageer
    #2

    met zo'n vraag zou ik naar een goede oogspecialist gaan.
    succes, Brenda

    Reageer
    #3

    Nou, ik dacht misschien kan iemand me hier een advies geven. Alvast bedankt!

    Reageer
    #4

    Zoals je het beschrijft lijkt het wel een beetje op een lui oog, alleen daar is de zenuw niet beschadigd. Blijkbaar heb je niet alle zicht in het R oog verloren.

    Reageer
    #5

    [b]Linde schrijft:[/b]
    [quote]Zoals je het beschrijft lijkt het wel een beetje op een lui oog, alleen daar is de zenuw niet beschadigd. Blijkbaar heb je niet alle zicht in het R oog verloren.[/quote]

    nee ik weet precies waardoor het komt.
    ik heb op miojn zevende een auto ongeluk gehad waardoor ik NAH ( niet aangeboren hersenletsel ) heb

    Reageer
    #6

    Zou naar een academisch ziekenhuis gaan .Binnen de oogheelkunde zijn de nieuwe ontwikkelingen en behandelingen elk jaar weer nieuw.....
    Mischien is er in jouw situatie wel nieuwe behandelingen.......
    Lijkt me de moeite waart.........

    SUCCES!!!!

    Reageer
    #7

    [size=4][/size]zit met bijna het identieke geval! mijn oogzenuwen zijn allebei beschadigd geraakt door een hersentumor tweemaal te krijgen waardoor ik door mijn linkeroog maar 45procent zicht heb en mijn rechteroog volledig blind is! heb dit ook al van mijn elf jaar dus nu ongeveer een achttien jaar! ben ook nog steeds op zoek naar een behandeling maar volgens de oogartsen bestaat die nog steeds niet! succes met je zoektocht! en ik hoop voor ons allebei da der een oplossing aan komt! grts

    Reageer
    #8

    Ik kan met mijn linker oog bijna niets zien. Ik heb een oogzenuwontsteking gehad met gevolg slechts 15% gezichtsscherpte in het linker oog. Ik merk dat ik regelmatig een wit waas zie. Voor zover ik weet is er niets aan te doen. De oogzenuw is beschadigd.

    Hoe gaat het nu met jou? Je hebt deze klacht al zo lang. Ik zou graag een reachtie van je ontvangen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb hetzelfde, alleen dan met mijn linkeroog.
    Op mijn veertiende jaar ben ik door een auto van mijn fiets afgereden. Over de motorkap, zo met de zijkant van mijn gezicht, naast mijn oog tegen de grond. Toen het net gebeurde zag ik niets. Nu zie ik iets meer dan een kwart met mijn linkeroog. De oogzenuwen zijn doodgegaan. Nu zie ik altijd mijn neus zitten als ik gewoon kijk en ik zie slecht diepte.
    Ik was benieuwd hoe het nou zit met oogzenuwen enzo en zo kwam ik hier terecht. Ik denk dat je hersenen geen prikkels, van je zintuig (oog) meer kunnen doorgeven en dus zie je niks of heel weinig.
    Ik ben nu 25 jaar en ik denk dat er niets aan gedaan kan worden. Zo wel, dan zou ik er zelf niets aan laten durven doen. Ik ben alleen bang dat er nog gevolgen komen op latere leeftijd. Ik heb namelijk wel eens in dat linkeroog een soort pijn, erachter, al vanaf dat ongeluk.

    Reageer
    #10

    Ik heb ook een oogzenuwontsteking in het linkeroog gehad, dit al zo een 8 jaar geleden. Er is nooit een oorzaak gevonden. En na 2006 heb ik na een vervelende ervaring met lumbaal puncties de onderzoeken gestaakt. Soms is mijn linker oog 30% scherp soms wel 60%. Ben ik moe dan wordt het slechter en pijnlijk.
    Echt waardeloos. Ik vroeg mij af of er al nieuwe behandelingen zijn en toen las ik dit.
    Het is een zeer vervelende kwaal en hoop dat mijn rechteroog zijn werk blijkt doen.
    Succes iedereen.

    Reageer
    #11

    Heb 5 weken geleden een herseninfarct gehad, linkeroogzenuw aangetast, kan met dit oog niets lezen (een klein gedeelte vaag onderscheiden).

    Zijn hier nog herstelmogelijkheden voor? Kan zoiets zich herhalen? (slik nu bloedverdunners en cholestorolverlagers)

    Reageer
    #12

    Bekend verhaal. Ik heb ook een beschadigingen aan beide oogzenuw door een doktersfout vlak na mijn geboorte. Ik had als baby stuipen en het ziekenhuis waar ik lag heeft dat niet geconstateerd. In eerste instantie zou ik blind en geestelijk gehandicapt zijn, uiteindelijk bleek het gelukkig alleen maar slechtziend, maar wel met een zicht van 5% (aan beide ogen, dus niet per oog). Ik ben jarenlang in het oogziekenhuis onder controle geweest, maar omdat er toch niets verandert daar in mijn latere leven nooit meer geweest. Toch ben ik wel benieuwd of er inmiddels mogelijkheden zijn om hier iets aan te doen.

    Reageer
    #13

    Ik heb precies hetzelfde. Oogzenuw beschadigd na operatie aan hypofyse. Oogarts (OMC Haarlem) geloofd niet in herstel. Maar ik zelf heb de indruk dat mijn slechte rechter oog steeds (heel langzaam) steeds meer gaat zien. Probleem loopt na de operatie in februari 2011. Ik ben de hoop op gedeeltelijk herstel nog niet kwijt.

    Reageer
    #14

    Dat klinkt hoopvol, Ferry! Laten we met z'n allen hopen dat het lichaam het toch een beetje zelf kan. Al is het maar voor enkele procenten. Zelf zie ik met mijn linkeroog nog zo'n 20%. Vorige week was ik nog in Leuven bij professor Stalmans. Maar ook die stelt dat een beschadigde oogzenuw niet te herstellen is. Helaas!

    Reageer
    #15

    In 2009, werd er de glaucoom in mijn ogen geconstateerd. In middels zijn mijn oogzenuw zo ernstig beschadigd dat ik maar 5% zicht in mijn rechte oog heb. Hierdoor kan ik mijn rijbewijs niet halen volgens mij oogarts hoewel ik 80% met mijn linker oog kan zien en er is niet aan te doen voor mijn linker oog. Ik hoop voor ons allemaal dat er ooit een oplossing aan onze probleem komt. Want met geen of weinig zicht is het leven niet makkelijk. Veel succes allemaal!

    Reageer
Reageer op: Oogzenuw beschadiging:


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief