Hele dag het gevoel te moeten plassen – man 28 jaar

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik heb sinds vorige week woensdag het probleem dat ik de hele dag het gevoel heb te moeten plassen. Het begon om 1700 uur op woensdag, toen ik onderweg was. Ik voelde aandrang alsof mijn blaas vol zat, dus ik stopte ergens om te plassen. Echter kwam er bijna niks uit.

  Sindsdien heb ik eigenlijk de hele tijd het gevoel alsof ik niet leegplas. Het gevoel zit ook echt in mijn penis, ik heb niet echt druk op de blaas ofzo. Wel wordt ik er gek van, en bijna depressief.

  Als ik eenmaal plas gaat het goed, (er zitten nou eenmaal momenten tussen dat ik ook echt daadwerkelijk moet plassen) en komt er veel plas uit met een goede straal. Echter, hang ik ook vaak boven de pot om die paar druppels uit mijn penis te krijgen die even 5 seconden verlichting geeft. Alsof het een drug shot is.

  Ik ben naar de huisartsenpost geweest op vrijdag, urine was getest daar maar alles was negatief. Maandag naar eigen huisarts geweest, weer urine getest, negatief. Bloedsuiker ook getest, ook normaal. De huisarts had het over bekkenbodemtherapie.

  Nu moet ik wel zeggen dat ik de afgelopen 2 maanden wel bij het slapen gaan als ik ga liggen het gevoel had dat ik nog even moet plassen. Dan ging ik even en was het gevoel goed. Soms was het er dan nog en dacht ik, nog 1 keertje dan naar de wc. En toen was het vaak wel in orde voor mijn gevoel.

  Nu dus niet meer, ik heb in mijn penis de hele tijd het gevoel alsof er wat inzit wat eruit moet.
  Zaadlozing gaat ook goed. Wel heb ik enig overgewicht met 185cm en 100kg.

  Ik ben niet zo zeer bang voor iets ernstigs, als ik vroeg dood moet gaan ofzo aan een gezwel wat dit veroorzaakt moet dat maar, maar ik kan er gewoon zo moeilijk mee leven nu. Het beheerst mijn leven, ik geniet nergens meer van.

  Wie heeft er tips of herkent dit?

  Gr.

  Reageer
  #2

  Het is trouwens wel zo dat ik de plas kan ophouden. Toen ik bijvoorbeeld bij een voetbalwedstrijd was heb ik bijna 4 uur niet geplast. Wel af en toe het gevoel dat ik moest om die verlichting te krijgen maar was niet doorslaggevend dat ik daadwerkelijk boven de pot moest hangen.

  Reageer
  #3

  Het zouden toch heel goed je bekkenbodemspieren kunnen zijn die dit probleem veroorzaken. Ga naar en bekkenbodemtherapeut en la de spieren van de bekkenbodem meten..

  Reageer
  #4

  Ik heb al een afspraak gemaakt. Kan pas over 2 weken op zn vroegst. Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt. Ik lijk me ook een beetje jong voor gezwellen of prostaatproblemen, maar het kan natuurlijk altijd. Ik kan zomaar die uitzondering zijn.

  Reageer
  #5

  Dan zijn de klachten in de regel toch iets anders. Heeft de huisarts je prostaat niet even gecontroleerd?

  Reageer
  #6

  Nee hij vond dat niet nodig. Ik heb dus alleen voor me gevoel de hele tijd dat ik graag wil plassen. Dat het plas eruitkomt geeft me een lekker gevoel in mijn penis. Het klinkt heel dom, dat is het ook natuurlijk zoals ik het schets. Maar zo voel ik dat dus. Ik wil graag de hele tijd plassen omdat ik dan even verlicht ben van dat gevoel alsof ik plas in mn penis bewaar.

  Reageer
  #7

  Ik moet zeggen dat het eigenlijk wel een typische klacht is van de bekkenbodem....Omdat er geen andere klachten zijn die op een prostaatprobleem wijzen, heeft de huisarts je dat vervelende onderzoek maar bespaard

  Reageer
  #8

  Dus ik hoef me geen zorgen te maken over gezwellen/tumoren die tegen mijn blaas drukken of een prostaat die vergroot is, of een defecte sphincter? Ik word er gewoon down van als ik zo vaak moet plassen en dit ga houden heel m'n leven. Het gevoel is naar.

  Ik moet ook zeggen dat ik flink moet persen bij ontlasten en nu dus ook bij dat plassen als er eigenlijk niet veel inzit, maar om
  Het gevoel kwijt te raken. Dat persen bij ontlasten heb ik al jaren maar kon ik mee leven. Ik ging ook 3-4 keer per dag ontlasten afgelopen maanen. Soms zelfs preventief voor als ik wegging.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Je bent dus eigenlijk sowieso al wat meer gefocust op ontlasten en ontwateren dan normaal..

  Ik ging ook 3-4 keer per dag ontlasten afgelopen maanden. Soms zelfs preventief voor als ik wegging.

  Dus ik hoef me geen zorgen te maken over gezwellen/tumoren die tegen mijn blaas drukken of een prostaat die vergroot is, of een defecte sphincter?

  Dit is wel wat ver gezocht......je bekkenbodemspieren zijn toch echt voor de hand liggender

  Reageer
  #10

  Inmiddels hoef ik niet zo vaak meer te plassen. Het is juist zo dat ik helemaal niet meer kan nu. Van het gevoel dat er plas in m'n penis zat naar geen aandrang en er komt gewoon niks uit. Terwijl ik echt veel heb gedronken vandaag.

  Ik maak me steeds meer zorgen, wat is dit? Ik ben 28 en te jong voor deze onzin.

  Reageer
  #11

  Als je vandaag helemaal niets hebt kunnen plassen, moet je toch even contact opnemen met de huisartsenpost

  Reageer
  #12

  Heb wel wat kunnen plassen maar geen enkele keer met een goede sterke straal.

  Reageer
  #13

  Het is juist zo dat ik helemaal niet meer kan nu.

  Heb wel wat kunnen plassen maar geen enkele keer met een goede sterke straal.

  Je charcheert de dingen wel een beetje....
  Je kunt in ieder geval plassen.

  Ga maandag terug naar de huisarts en vraag om een onderzoek van de prostaat.

  Reageer
  #14

  Ik ben dit gewoon niet gewend. Ik zal maandag naar de huisarts gaan.

  Reageer
  #15

  ik heb er nog steeds last van. PSA was 0.4 en ontstekingsfactoren laag.

  Reageer
Reageer op: Hele dag het gevoel te moeten plassen – man 28 jaar
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief