Leven zonder lever

  • #1

    Hallo,
    Ik vroeg me af of je een lange tijd (een paar jaar?) kan leven zonder lever of met enkel een deel van de lever. Ik wil dit weten omdat ik een boek aan het schrijven ben, waar iemand in voor komt, die in zijn buik geschoten of gestoken wordt met een pistool of mes. Daardoor mist hij een orgaan of heeft hij andere ernstige verwondingen. Hij kan geen transplantatie krijgen. Hij leeft nog een paar jaar door en sterft dan. Is het mogelijk dat hij (een deel van) zijn lever kwijt is, nog een paar jaar leeft en dan doodgaat? Zo nee, bestaat er een orgaan of andere aandoening of iets, waarbij dat wel kan?
    Ik hoop dat mijn vraag beantwoord kan worden.
    Hartelijk dank alvast!!

    Reageer
    #2

    Een nier kun je missen. Je lever niet

    Reageer
    #3

    Oké, dankjewel. Maar het punt is dat de persoon uit dit boek een paar jaar na de verwonding pas dood zal gaan. En een nier vind ik geen goed idee, omdat je twee nieren hebt, en het onlogisch dat hij zijn beide nieren verliest. Dankjewel voor je hulp!

    Reageer
    #4

    Als er problemen met de overgebleven nier ontstaan kan dat wel natuurlijk

    Reageer
    #5

    Ja, dat kan inderdaad wel, maar dat is dan weer zo toevallig dat het onrealistisch is. Helaas.

    Reageer
    #6

    Ik heb sinds mijn 13e nierstenen (de harde versie) deze hebben mijn linker nier steeds verder laten aftakelen. ik maakte steeds nieuwe stenen en grote en deze werden altijd of operatief of via de niersteen vergruizer verwijderd.

    Het is mij echt overkomen! Mijn rechter nier begon ook stenen te maken toen de linker bijna op was en toen is er een te grote steen vast komen te zitten en daardoor heeft ook mijn rechter nier het begeven Helaas. Ik heb toen 2 jaar lang met nierfalen geleefd en diëten gevolgd etc. Maar vorig jaar oktober heb ik een nieuwe nier dus geen slechte afloop.

     

    Het kan dus echt wel.

     

     

     

    Reageer
    #7

    Hebben ze nooit wat aan de oorzaak gedaan? Van de nierstenen? Ik heb chronische nierstenen vanaf mijn 12e slik nu medicijnen.

    Reageer
Reageer op: Leven zonder lever


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief