Verminderde functie nieren en lever

 • #1

  Vorig jaar heb ik een spoedoperatie gehad, Waarbij  mijn galblaas is verwijderd. Daarvoor heb ik 4 jaar last van pijnaanvallen gehad, die achteraf met de gal te maken hadden. Na de operatie bleek dat mijn nierfunctie wat verminderd was. Volgens de nefroloog zou dit wrs komen doordat ik 60 ben, voor vrouwen van mijn leeftijd zou dit niet abnormaal zijn. Ik vind dat een onbevredigend antwoord en vraag mij af of dit nog steeds met de werking van de gal/galwegen te maken kan hebben. Hoe kan dat worden onderzocht en wat zou daaraan kunnen worden gedaan? Daarnaast wordt er iedere keer bij urinnecontrole een beetje bloed gevonden.

  Tevens bleek bij een echo dat er lichte vervetting is van de lever en mijn ALAT en ASAT bloedwaarden gaan geleidelijk omhoog. Ook hier geen oorzaak bekend. Ik heb geen overgewicht, drink nauwelijks alcohol.

  Volgens de huisarts heeft een nieuwe echo geen zin de huisarts. Een CT-scan of MRI misschien wel. Ook omdat ik in mijn buik veel verklevingen heb tgv endometriose. Mijn huisarts stelt voor dat ik ofwel naar de internist ofwel naar chirurg wordt verwezen. Wat is wijs, vraag ik mij af?

   

   

  Reactie
  #2

  Neem een verwijzing voor de internist

  Reactie
  #3

  tandor, dank voor het advies. Ik heb nog wel de vraag waarom de internist en niet de chirurg?

  Reactie
  #4

  Eerst eens onderzoek. En daar is de internist voor

  Reactie
Reageer op: Verminderde functie nieren en lever
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief