zwevende nier?

  • #1

    Hallo,
    Op 23 oktober jl ben ik gaan paardrijden na het een tijdje niet gedaan te hebben. Was een intensieve 1 op 1 training. s Avonds begon ik alst van mijn zij te krijgen en de volgende dag kreeg ik koorts en werd de pijn sterker. Een paar dagen op bed maar pijn ging niet weg. Maandagnacht kon ik niet op of om en s morgens in pyjama met veel pijn naar huisarts. Deze constateerde bloed in urine en dacht aan nierbekkenontsteking. Verder echo en rontgen gehad om stenen uit te sluiten. Er was niets te zien gelukkig. Medicijnen voor 10 dagen gehad. Vervolgens terug op controle, nog steeds bloed in urine en doorverwijzing naar uroloog. Daar een blaasonderzoek gehad en hieruit bleek nog steeds hevige infectie van blaas (inmiddels al 3 weken). Voor zekerheid ook echo bovenbuik, wellicht galblaas ontstoken. Heb net echo gehad en galblaas, lever en nieren zien er prima uit, geen ontstekingen. Wel waren mijn nieren zeer mobiel. Zodra hij erop dukte schoot mijn nier weg. De pijn is er nog (maar iets draaglijker) en in verloop van de dag wordt het erger. Als ik vet eet dan krijg ik krampen in bovenbuik. Kunnen de klachten veroorzaakt worden door een zwevende nier? Heeft iemand ervaring? Ik heb geen pijn bij plassen overigens.

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je een wandelende nier bedoelt. Een zwevende nier bestaat volgens mij niet.

    Reageer
    #3

    ja ik begreep dat ze zowel zwevende als wandelende nier gebruiken als medisch term. Heb je er ervaring mee?

    Reageer
    #4

    een zwevende nier is hetzelfde als een wandelende nier. Maar de klachten die hier boven worden genoemd, komen mij absoluut niet bekend voor. Zelf heb ik sinds 2008 een wandelende nier.
    Wat mij vooral de klachten zijn is vervelende vermoeidheid, wisselende stemmingen, problemen met het plassen. En soms pijn op de plek waar hij normaal hoort te zitten. Ik heb mijn nier voor in mijn buik, naast mijn navel.

    Reageer
    #5

    Deze symptomen zullen bij een ieder wat anders zijn omdat de mate van 'wandelen' en 'loszitten' bij patiënten verschilt.

    Reageer
    #6

    25 jaar geleden ben ik twee keer aan mijn nieren geopereerd. Ik had een dubbelzijdige wandelende nier (beiden nieren wandelden). Tot op de dag van vandaag kan ik alleen maar fietsen en zwemmen, andere sporten zijn voor mij niet mogelijk. Ook moet ik heel goed op mezelf passen, omdat ik anders meteen een blaasontsteking heb. Toen was er nog geen internet en ik heb ook nog nooit eerder op internet gekeken naar een wandelende nier. Het verbaasd me hoe weinig er te vinden is. Geen wonder dat ik als ik weer eens een ontsteking heb zo weinig begrip krijg van de dokter, de assistente en de apotheek. Niet alle medicijnen slaan aan bij mij en iedere keer weer moet ik dat uitleggen. Ben zelfs weer naar het ziekenhuis gestuurd toen het helemaal mis ging en de ontsteking niet meer weg wilde gaan. Daar kreeg ik te horen wat ik al lang wist, maar bruikbaar als bewijs voor de huisarts, de assistente en de apotheek. Maar ja dan is zo'n onderzoek weer vijf jaar geleden en dan is men alles vergeten. Ik word hier zo moe van. Met een wandelende nier is goed te leven als je je leefregels aanpast, maar al dat gedoe eromheen daar word ik niet goed van.

    Reageer
    #7

    Toen ik 19 jaar was ben ik geopereerd aan een zwevende/ wandelende nier. Ik had al last vanaf mijn 12de maar telkens als ik ging liggen verdween de pijn totdat ik op mijn 19de zo een hevige pijn kreeg dat ik niet meer kon lopen.Er zat ern knik in uruneleider door verzakking vd nier. Werd gelijk geopereerd want urinehad zich opgehoopt in een soort van gezwel in urineleider.De pijn is een doffe pijn die naar de benen uitstraalt.Het zou zeker kunnen dat je een zwevendenier hebt die in de loop vd dag zakt...dus eigenlijk zou je s'avonds een onderzoek moeten doen in ziekenhuis.

    Reageer
    #8

    Hoi, zijn er nog mensen aanwezig in deze topic? Ik vermoed dat ik een wandelde nier heb. Ik voel 'm in mijn buik. Een echo liet zien dat wat ik voelde ook mijn nier is. Ik heb sinds een jaar klachten. Doffe pijn in de rechter flank bij lang zitten en pijn in de onderbuik. De uroloog geeft aan dat de klachten nier door mijn nier kunnen komen. Wie kan zijn of haar verhaal delen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Zijn er mensen die ervaring hebben met een wandelende nier?
    Ik heb een wandelende nier en erg last van rugpijn en pijn in de flank.
    Zijn er mensen die een operatie hebben ondergaan?

    Reageer
    #10

    Hallo ST
    Ja ik heb daar zeker ervaring in ben er afgelopen november aan geopereerd.
    Wat wil je graag weten? Groetjes Dian

    Reageer
    #11

    Kan iemand mijn vragen beantwoorden?

    1. Wat waren je klachten?
    2. Heb je het idee dat het slapen op je buik de klachten verergert?
    3. Is een operatie succesvol? Heb je na herstel ook echt geen klachten meer?
    4. Hoe lang duurdere het voor je weer kon sporten/veel bewegen?

    Reageer
Reageer op: zwevende nier?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief