Pijn in zij beide kanten

  • #1

    Hallo,

    Ik heb nu zo'n anderhalve week last van pijn in mijn zij aan beide kanten.
    Links- en rechtsvoor boven mijn bekken ongeveer. En ook op dezelfde hoogte maar dan in de onderrug.

    De pijn is niet ondraaglijk ofzo, maar wel opvallend. Het komt af en toe in steken opzetten en gaat weer weg.

    Eergisteren moest ik erg veel winden laten de hele dag, kwam er alleen maar wat vloeibare zooi uit als ik naar de wc ging en moest ik ook meteen een beetje plassen iedere keer als ik ging. Hier heb ik echter nu niet veel last meer van.

    Iemand een idee waardoor dit kan komen?

    Gr

    Reageer
    #2

    Je hebt dit bericht geplaatst bij nieren en blaas, dus ik denk dat je zelf al denkt aan een blaasontsteking, die misschien is opgestegen naar de nieren. De klacht die je omschrijft heet flank-pijn. En dit kun je zelf nog onderzoeken door iemand zachtjes op de plek te laten tikken met de zijkant van je hand. Als dat pijnlijk is, dan wijst dat op een infectie van de nieren.
    Daarnaast heb je klachten bij de ontlasting. Misschien is het `t zelfde vervelende virus of een of andere maag bacterie, maar het kan ook een gevolg zijn van een nierbekkenonsteking, want daar alleen al van ga je je niet veel beter voelen...

    Het zou dus een urineweginfectie kunnen zijn en daarvoor zou je dan antibiotica nodig hebben.

    De huisarts kan de diagnose stellen en je eventueel medicatie voorschrijven.

    Ga even naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    pijn aan twee kanten in mijn zij als ik diep adem haal voel ik het erger
    wie kan mij vertellen wat het is ik heb het al twee dagen

    Reageer
    #4

    Dat is zonder enig onderzoek moeilijk te zeggen.

    Ben je verkouden en moet je veel hoesten? Heb je iets bijzonders gedaan voordat de klachten ontstonden?

    Reageer
    #5

    Hallo

    heb sins 3 dagen last van pijn in mijn bijde zij kanten.

    heb moeite met zitten en liggen zit zelf in een rolstoel.

    heb voreg week nog een algehele bloed test late doen alles was goed.

    vandaag uriene late teste bij de dokter dat was ook allemaal goed.

    heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn.

    groetjes Rachid

    Reageer
    #6

    Ik kan daar zo zonder enig onderzoek helaas ook niets over zeggen. Ga in ieder geval terug naar de huisarts als je er last van blijft houden

    Reageer
    #7

    Ben in mei dit jaar op doktersadvies begonnen met Simvastatine i.v.m. een licht verhoogde cholesterol. Na een paar weken begon ik spierpijn te krijgen aan beide zijden en een beetje in mijn buikspieren. Van de huisarts Atorvastatine gekregen, maar het hielp het cholesterol niet voldoende om het omlaag te krijgen en ook de pijn bleef. Vervolgens kreeg ik Rosuvastatine. Toen werd de pijn erger. Twee weken gestopt en weer naar de huisarts. Weer twee weken gestopt en de spierpijn werd langzamerhand minder. Cholesterol was 6,2 en hij wilde toch kijken of het verder naar beneden kon. Terug naar de Simvastatine. Nou, u raad het  al, wat het met de cholesterol gedaan heeft weet ik op dit moment, maar de spierpijn is beduidend toegenomen. Ik ga er dan ook definitief mee stoppen. Onderzoeken hebben al min of meer aangetoond dat statines vaak spierpijn kunnen veroorzaken. Wat vind u er van?

    Reageer
    #8

    Het is helaas een bekende bijwerking van statines.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Aan Rachid,

    Mag ik vragen wat was de oorzaak uiteindelijk ?

    mvg

    Bert de Vree

    Reageer
    #10

    Ik heb sinds 3 maanden gevoeligheid in beide flanken rechts met stekende onderrug pijn soms doffe uitstraling bovenbeen voorkant.
    Ook straalt de pijn uit onder de ribben en onderbuik. In mijn urine zitten bloedcellen moet 14 en 16 januari voor ctscan en en cystoschopie. Ik ben niet gerust. Echo wijst niets uit alleen kleine cystes bij rechternier.

    Reageer
    #11

    Die cyste kan wel voor de klachten zorgen hoor...

    Reageer
    #12

    Hallo,
    Ik heb bijna een jaar ongeveer dezelfde klachten, steken in mijn zij vanachter en raar gevoel aan de voorkant onderaan mijn ribben, alsof daar iets zit. Soms gloeit heel mijn rechterkant, tot in mijn lies. Ik ben bijna 49 jaar.
    Ik heb het nu ook al links. Al heel veel onderzoeken gedaan, echo van de onderbuik, ct-scan, botscan, MR, urinetesten, bloedtesten, gynaecoloog, fysiotherapeut, neuroloog... Aangezien ik een warmte gevoel denken de meeste dokters dat er een zenuw geklemd zit in mijn buik. Begin deze week een infiltratie gehad in de rug (dachten aan syndroom van Maigne). Ik heb een 2-tal dagen minder last gehad maar sinds vandaag is het weer zoals altijd. 's Nachts heb ik nooit geen pijn, als ik opsta begin het terug, het warmtegevoel eerst. Meeste last is bij het zitten en als ik veel werk.Ik kan soms ook heel koude rillingen hebben, weet niet of dit er iets mee te maken heeft. Ik weet niet meer naar welke dokter ik moet gaan, ze bekijken me allemaal aan of ik Chinees spreek. Het is om gek van te worden, mijn huisdokter weet ook geen raad meer.

    Reageer
    #13

    Weet u meer over u pijn? Want ik heb de zelfde symptomen.

     

    Rachid

    Reageer
    #14

    Hallo Sofie, ik heb ook deze pijn. Brandend gevoel net onder ribben, steekjes in flanken, rugpijn...

    Voor paar jaar terug had ik dit ook en duurde best lang voordat t weg was..

    Nu heb ik er ook alweer 3 weken last van

     

     

    Reageer
Reageer op: Pijn in zij beide kanten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief