Erytrocyten

  • #1

    Beste, bij mij zijn wat erytrocyten gevonden in de urine. Nu door verwezen naar de uroloog. Voor urine onderzoek, bloed prikken, CT scan. Heb ook pijn in de zij die niet altijd aanwezig is. Hoeveel kans heb ik op kanker van de blaas, nier of urine weg? Ben man van 44

    Als de dood voor kanker

    Reageer
    #2

    Niemand een idee?

    Reageer
    #3

    Je stelt een vraag die niemand zo beantwoorden kan,denk ik.

    Niemand weet hoeveel kans jij op kanker of een andere aandoening hebt. Dat is helaas niet te voorspellen

    Reageer
    #4

    In de meeste gevallen is het een indicatie voor een infectie. Dat kan dan de blaas, de prostaat, urineweg of nierbekken zijn.

    Reageer
    #5

    Infectie is uit gesloten volgens de dokter via urine test. Ze hebben ook geen kweek gedaan. Wat mij verbaasd. Of is een infectie anders dan een ontsteking?.

    Maar over het algemeen is nierkanker vergezocht? Met mijn klachten en leeftijd?

    Reageer
    #6

    De urine zou toch in het LAB moeten worden onderzocht. Niet alle infecties zijn te zien met de testen die huisarts zelf doen.

    Reageer
    #7

    Oke, snap niet dat ze dat niet gedaan hebben dan. Ik had ook zelfde dag de uitslag. Dan kan niet als ze het op kweek hebben gezet.

    Er is 2x urine test gedaan zonder kweek. Echter zagen ze microscopisch hematurie.

    Dus wat bloedcellen in de urine (erytrocyten)

    Waardoor ik nu bang ben voor voor niertumor

    Reageer
    #8

    microscopische hematurie is meestal onschuldig

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Echt jammer dat er zoveel onderzoek wordt gedaan bij microscopische hematurie. Daar word je onnodig bezorgd door gemaakt.

    Microscopische hematurie komt al voor na hevig sporten of lang staan. Het meest gangbare is dat men de urine over een tijdje nog een keer controleert. Niet al dit soort onderzoeken..

    Ik heb dit altijd al gehad trouwens. Niet alle gevonden afwijkingen betekenen dat je iets mankeert.

    Reageer
    #10

    Vind het zo en zo raar dat mijn urine niet op kweek is gezet. Ik denk dat ze ook vanwege de pijn mijn door gestuurd hebben. Die is ook niet altijd aanwezig. Zit meer net boven me heup dan bij me nier zelf. Ik dacht meteen aan nier kanker.

    Reageer
    #11

    Eerst maar eens even naar de uroloog...

    Reageer
    #12

    Alle onderzoeken gaven niks vreemds aan.
    Ook in mijn blaas gekeken. In de urine ook geen bloed te vinden. Ze denken dat ik ongemerkt een steentje heb uit geplast.

    Reageer
    #13

    Hier hetzelfde verhaal. Per toeval na het drinken van bietensap 1x rose urine toch maar evemn pitje weggebracht. Toen zagen ze een spoor bloed via de microscoop. een week later weer meer (4+) en week later weer 1+. Wel echo gemaakt van de nieren en een lege blaas. Was niks te zien. Eigenlijk hoort je blaas dan vol te zijn. In de kweek was geen infectie of bacterie of ontsteking gevonden. Over 2 weken moet ik weer terug met mijn urine. Anders naar de uroloog. Ik ben ook mega bang dat het toch wat is. Iemand ervaring mee? Ben gewoon 37 en nooit echt gerookt.

    Reageer
    #14

    Ben er nu al 2 weken mee bezig.. misschien dus al veel langer dat ik dit heb. Ik vraag me dan af komt dit vaker voor bij vrouwen?

    Reageer
Reageer op: Erytrocyten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief