Plots opkomende hevige plasdrang .

 • #1

  Ik ben een man van 35 en rijdt vaak mee achterop een motor en doe toch soms wel lange tochten .
  Soms valt het voor dat ik onderweg op tien minuten tijd een zeer hevige plasdrang krijg die even weggaat maar daarna ongenadig hard terug opkomt tot mij blaas letterlijk op knappen staat en ik met het zweet op mijn rug zit en mijn benen trillen van de plasdrang .
  Is dit normaal , ik houd op voorhand geen urine op of drink niet echt veel voor de tocht .
  Het is echt wel vevelend mede al omdat men zomaar niet direct kan stoppen om mij te laten plassen .
  Wie heef thier nog ervaring mee .

  Reageer
  #2

  Lijkt me logisch dat zo`n trillende motor plasdrang opwekt.

  Reageer
  #3

  Hoi Jurgen,

  Ik zou hier toch mee oppassen als ik jou was om steeds je plas heel lang op te houden. Zelf heb ik dit een keer gedaan omdat er geen wc was waardoor ik het uiteindelijk niet meer op kon houden en in mijn broek plaste. Sinds die tijd kan ik veel moeilijker mijn plas ophouden en gaat het af en toe mis en geloof me dat is echt niet leuk.. Dus toch maar vragen om te stoppen voortaan..

  Reageer
  #4

  Dat kan best wel zijn wat je zegt, dat de trillingen inwerken op de blaas en er zo voor zorgn dat er een plotse , hevige plasdrang ontstaat .

  Reageer
  #5

  Kan me voorstellen dat het moeilijk is om te stoppen als je zo'n lange toch maakt.. Het kan helpen om even in je penis te knijpen, dit houdt de plas wat beter tegen en kan je het langer volhouden.. Dit werkt bij mij tenminste! Is het al wel eens mis gegaan of ben je tot nu toe altijd op tijd geweest?
  Hoop dat je wat aan m'n advies hebt, laat het even weten..

  Reageer
  #6

  Dank voor de reactie , datgene je voorstelt om even op de penis te drukken of te knijpen zal ik wel eens proberen en misschien helpt dat wat , en hopelijk kan ik het dan even langer ophouden . ik laat wel iets weten maar als ik met een volle blaas zit voel ik de druk van die volle blaas tot in mijn penis, het valt voor dat die wat vergroot als het écht dringend wordt dus erop knijpen is toch niet schadeljk voor de penis ?
  Het is misschien wel moeilijk om in mijn penis te knijpen omdat als ik achterop meerijdt een lederen broek draag en die zit toch wel wat strak dus makkelijk zal het misschien niet zijn omdat dat tamelijk dik leder is .
  Ik heb mijn lederen broek tot hietoe zo goed als droog kunnen houden op enkele druppels na maar mjn onderbroek heeft toch al wel eens serieus nat geweest hoor , maar dat is niet zo'n ramp , een
  lederen broek laten reigigen kost veel meer ,
  daarmee .
  Ik laat weten of het helpt, ga de zondag toch mee
  achterop en wet dan wel iets te zeggen .
  Groeten .

  Reageer
  #7

  Ik weet hoe het is om heel nodig te moeten plassen op een moment dat het eigenlijk niet kan.. Ivm m'n werk heb ik regelmatig intensieve gesprekken met mensen, tijdens deze gesprekken kan ik onmogelijk even weglopen..
  Schadelijk is het niet voor je penis om er in te knijpen, het helpt alleen het gevoel van de plasdrang te onderdrukken..
  Een lederen broek reinigen kost inderdaad een hoop geld dus het is te hopen dat dat niet al te vaak nodig is!
  Plas je wel altijd voor je op de motor stapt?
  Ik hoop dat je wat aan de tip hebt gehad..

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ja dat probleem heb ik dus ook, ik heb het 1x in mijn broek gedaan en nu ben ik bang dat het nog een keer gebeurd. Ik wil ook niet naar de huisarts dan moet ik stomme oefeningen doen. Ik heb het op momenten dat ik dan denk dat ik moet, maar eigenlijk helemaal niet.

  Reageer
  #10

  CCC, heh je dit probleem vaker gehad. Wanneer treden de klachten bij jou op? In welke situaties verlies jij urine zonder dat je hier controle over hebt? Weet je wat stress-incontinentie is, en weet je wat urge-incontinentie is?

  Reageer
  #11

  ik heb dat probleem laatst ook gehad. ik was naar een festival en op gegeven moment had ik geen gevoel meer in mijn blaas en voelde gewoon alsof ik al in mijn broek aant druppele was, toen ik op de wc kwam, kwam ik erachter dat ik egt in mijn broek had geplast. nu een week later was ik weer naar festival en kreeg iedere keer weer dat gevoel terwijl er niks aan de hand was dus had ik op gegeven moment maar mijn vader gebelt dat hij mij moest komen ophalen. mijn vraag dus: waar heb ik last van?

  Reageer
  #12
  Reageer
  #14

  Ik ben een vrouw van 30 jaar en moet soms plotseling echt heel erg nodig plassen. Zelfs zo erg dat ik -ik had een rokje aan- wel eens op een rustig plekje met mijn benen wijd alles heb moeten laten lopen. Niemand had het gemerkt, maar ik had dus een drijfnatte onderbroek erna. Ik ben niet incontinent, maar als ik moet dan moet ik ook heel erg.

  Reageer
  #15

  Ook dat is een vorm van incontinentie... Het kan door verzwakte bekkenbodemspieren veroorzaakt worden. Je zou hiervoor naar een bekkenbodemfysiotherapeut kunnen gaan.

  Reageer
Reageer op: Plots opkomende hevige plasdrang .
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief