Urine uitslag niet te verklaren door arts

 • #1

  Hallo,

  Ik heb een vraag over de uitslagen van mijn urine. Even kort een toelichting die van belang kan zijn:
  Ik heb het afgelopen jaar al 8 keer een blaasontsteking gehad, 4 keer voor de zwangerschap en nu voor de 4e keer in de zwangerschap. Ik heb telkens ene blaasontsteking zonder klachten. Althans, er zijn wel klachten maar niet het branderige gevoel bij het plassen bijvoorbeeld. Ik heb wel altijd sterk ruikende urine. Ik drink ruim 2 liter water per dag, neem elke ochtend een cranberry tablet en veeg netjes van voor naar achter.

  In mei ben ik bij een uroloog geweest maar die vond mijn klachten niet passen bij een aandoening aan de blaas. Dus ik ben toen verder niet onderzocht maar teruggestuurd naar de HA.

  Nu heb ik de laatste keer, 23-12 een urinetest gehad ivm harde buiken, weer kwam daar een blaasontsteking uit. Te zien op de foto met de blauwe letters. Omdat deze urine vergeten was op de kweek te zetten heb ik 27-12 nog een keer urine ingeleverd en kwam daar het resultaat uit waar onder andere de leukocyten boven de 150 zijn. Uit de kweek was niks gekomen. Ja er waren bacteriën zichtbaar, maar niet welke, omdat ik al een paar dagen antibiotica gebruikte.

  Waarom de leukocyten nog boven de 150 zijn terwijl ze 5 dagen daarvoor 68 waren dat wist de gynaecoloog niet.

  Zou dit kunnen wijzen op een andere aandoening? Misschien iets ernstigs? Mijn huisarts heeft nu vakantie en ik weet nu niet waar ik dit soort vragen kan stellen.
  De leukocyten uit de bloedtest(4-1) waren 11.16 (normaalwaarde 4-10) en de erytrocyten waren 3.85 (normaalwaarde 4-6)

  Reageer
  #2

  "kwam daar het resultaat uit waar onder andere de leukocyten boven de 150 zijn. Uit de kweek was niks gekomen. Ja er waren bacteriën zichtbaar, " Dan had je dus een infectie. En daar gebruikte je dan antibiotica voor. En dan waren de leucocyten dus nog verhoogd van de infectie.
  De andere waarden die je noemt zijn niet erg afwijkend.

  Reageer
  #3

  Ik snap wat je bedoelt hoor maar is het dan niet gek dat voor de antibiotica de waarde 68 is en bijna aan het eind van de antibiotica de waarde groter dan 150 is? De gynaecoloog kon mij dit namelijk ook niet uitleggen, vandaar de zorgen. Als dat normaal is tijdens of vlak na gebruik, dan is dat prima en dan ben ik blij dat de andere waarden niet heel afwijkend zijn.

  Reageer
  #4

  De infectie wordt niet meteen gestopt wanneer je de eerste pil neemt. Die gaat nog even door. Dan kan het zo zijn dat de waarde meteen na de kuur hoger is. Een andere mogelijkheid is, dat de bacterie die de klachten veroorzaakt resistent is tegen de gebruikte antibiotica. Maar dan zou je nu dus nog steeds een infectie moeten hebben

  Reageer
  #5

  Ik weet niet of je de pil gebruikt, die werkt ontregelend op je hormoonhuishouding en kan het ontstaan van infecties bevorderen. Ook is een gezonde darmflora belangrijk bij het voorkómen van blaasontstekingen. Antibiotica zou je eigenlijk moeten ondersteunen net een goed probioticum en bepaalde voedingssupplementen. Een complementair genezer kan naar je hele gezondheidssituatie kijken.
  Bij voedingssupplementen zou ik altijd ook kijken naar de ingrediënten. Zo kan calciumfosfaat, wat als vulmiddel gebruikt wordt, zorgen voor de uitstoot van magnesium. Verder kan een combinatiemiddel soms beter werken Denk aan middelen met mannose, beredruif en vitamine C of een combinatie met probiotica. De betere vitaminezaak kan advies geven.

  Reageer
  #6

  Goedkope middelen met cranberry bevatten vaak gemalen cranberry. Beter is een goed supplement met cranberryextract.

  Reageer
Reageer op: Urine uitslag niet te verklaren door arts
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief