Bloed bij plassen en pijn (man)

 • #1

  Goedenavond John,

  Ik had voorheen al wat eerdere posts geplaatst en je hebt mij daarbij altijd zeer fijn geholpen, helaas moet ik je nu toch echt weer wat vragen en hopelijk heb jij het antwoord of in ieder geval een mening hierover.

  Mijn man heeft dus sinds zondag last bij het plassen. Als hij plast komt er ook bloed bij en het gaat gepaard met pijn. Hij voelt zich totaal niet lekker ook en geeft aan dat het brand, ook buiten het plassen om. De plekken waar hij last van heen zijn boven de kruis, en eigenlijk zijn hele geslachtsdeel. We dachten meteen aan één ding: dit moet wel een blaasontsteking zijn. Helaas heb ik voorheen ook altijd blaasontstekingen gehad, maar nooit zonder bloed. Wat dus de boel toch wat twijfelachtig maakte.

  Mijn man is diezelfde zondag naar de eerste hulp gegaan en hij werd te woord gestaan door een arts die er volgens mij niet zoveel zin in had. Het kan een blaasontsteking zijn, maar ook weer niet. Het is vreemd dat er bloed bij zit, maar ook weer niet. Dit terwijl één van de symptomen van een blaasontsteking ook bloed urineren kunnen zijn. Kortom heel ingewikkeld en eigenlijk vooral onduidelijk. Mijn man kreeg toch Furabid mee en moest zijn urine inleveren voor nader onderzoek.

  Gisteren, maandag ging het goed! We dachten dat de antibiotica zijn werk deed en hij had zelfs geen bloed meer bij de urine. Omdat ik zelf al 17 jaar zorgervaring heb en als VIG werk weet ik onderhand de ditjes en datjes wat urine observeren betreft. Het ruikt niet, en ik zag niks geks gisteren.

   

  Tot aan vandaag. Mijn hieldt het niet meer. De uitslag was zogenaamd doorgezet naar de huisarts en zijn we dus daarnaartoe gegaan, bleek dat het om notities ging van de desbetreffende huisarts (EH) gericht aan eigen huisarts. Dus puntje bij paaltje, nog steeds onduidelijkheid. Mijn man plast wederom wéér bloed. Als ik het zie is het donkerrood tot af en toe lichtrood.

  Hij heeft ontzettend last en het breekt mijn hart want op de EH zeiden ze ook wacht de uitslag maar af. Het kan morgen, of overmorgen binnen zijn. Nu denk ik zelf automatisch dat het geen toch geen blaasontsteking kan zijn en wellicht een losgeschoten niersteen wat in de urineleider terrecht is gekomen. Die tevens de boosdoener is van het bloeden. Mijn man zegt te voelen tijdens het plassen, dat het een soort van prikkelt en brand. Wij zitten hier dus nog in onzekerheid, maar ik merk dat mijn man er zich erg om stresst. Hij heeft namelijk een broer aan kanker verloren en bedenkt zich de meest gekste doemscenario's.

  Lang verhaal, excuses. Wat zou in u ogen hierin het probleem kunnen zijn?

  Reageer
  #2

  Het lijkt het meest op nier- of blaassteen
  Morgen toch de huisarts bellen en vragen om een (spoed) verwijzing voor uroloog als de klachten blijven aanhouden

  Reageer
  #3

  Dank je wel John, voor je snelle antwoord. Ergens dacht ik dat dus ook. Fijn dat u toch zo laat geregeerd heeft!

   

  Fijne avond

  Reageer
  #4

  Graag gedaan en beterschap voor je man

  Reageer
  #5

  Rachida,

  Wij hebben hier precies dezelfde situatie. Wat is er bij jullie uitgekomen?

  Reageer
Reageer op: Bloed bij plassen en pijn (man)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief