bloed bij urine en pijn

 • #1

  Ik had twee maanden geleden een urineweg ontsteking met enterococcus faecalis. Daarvan kreeg ik pijn in de flanken, hele donkere urine (zo donker als coca cola) en er zat bloed in en was troebel.

  Ik bleek pyelonephritis te hebben en de bacterie was gevoelig voor amoxicilline dus heb dat 14 dagen geslikt. 500mg 3x daags. Na 2 dagen voelde ik me al een stuk beter en ik heb de kuur afgemaakt.

  Vorige week kreeg ik plotseling brandende pijn bij het plassen en er zaten rode druppels bloed in de urine. Ik heb dit ingeleverd en ik had verhoogde leukocyten en bloed in de urine dus kreeg nitrofurantoine mee naar huis maar dit hielp niks.

  Ze hebben twee keer een kweek gedaan maar er kwam geen bacterie uit. Inmiddels is er geen bloed meer in de urine te vinden maar ik verga van de pijn bij het plassen. Het voelt brandend aan.

  Er is een echo gemaakt 2 maanden terug bij de pyelonephritis. Daarom waren toen geen afwijkingen aan de urinewegen te zien. Er was een slagschaduw van 1cm op de linkernier wat mogelijk op een niersteentje duidt maar die heb ik al jaren en daar heb ik nooit last van.

  De huisarts wil nu een soa test doen maar ik heb geen vriendin en ook al in 18 maanden geen seks gehad dus het lijkt me sterk dat dit een soa is.

  Daarnaast moet ik een plasdagboek bijhouden en ze hadden het over de bekkenbodem omdat ik moeite heb met uitplassen. Maar het is niet het probleem dat ik mijn blaas niet kan legen maar dat het enorm pijn doet als ik moet plassen waardoor ik moeite heb om uit te plassen.

  Daarnaast heb ik nooit last gehad van deze klachten voor de urineweg infectie 2 maanden terug en de pijn die ik nu voel is precies hetzelfde als de pijn die ik toen had alleen is het nu beperkt tot de lagere urinewegen.

  Wat kan ik aan mijn huisarts vragen om te doen. Want de kweek is 2x negatief en daardoor twijfelt de huisarts dat het een recidief is van de urineweg infectie.

  Ook had ik deze wittige harde substantie in mijn urine.

  BBCode you used is not allowed.

  Ik ben trouwens een man.

  Vriendelijke groet,
  Arno

  Attachments:
  Reactie
  #2

  Je moet dit gewoon open met je huisarts bespreken

  Reactie
Reageer op: bloed bij urine en pijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief