Man – bloed in urine / blaasontsteking

  • #1

    Beste allen,

    Ik ben een man van 36 met verder al jaren geen gezondheidsproblemen.

    Ongeveer anderhalve maand geleden, kreeg ik pijn ter hoogte van mijn onderbuik en op de hoogte van mijn riem (alsof ik een strakke broek heb gedragen.)
    Daarbij zag ik op een gegeven moment een klein rood belletje van bloed met een wazig wolkje er om heen.

    Ik ben daarmee naar de dokter gegaan. Het bloed in de urine werd inderdaad ook aangetoond met zo'n stripje in de urine. De dokter schreef mij een vijf dagen antibiotica-kuur voor.
    Deze kuur samen met grote hoeveelheden water en cranberry sap deden de klachten verdwijnen. Een week later werd in de urine geen bloed meer gesignaleerd door het stripje. Wel voelde ik daarna nog een heel zacht ongemakkelijk gevoel bij mijn rechter bal. (alsof hij net steeds fout lag)
    Aangezien dit heel moeilijk aan te duiden en zelfs te voelen was, en aangezien dit ook leek te verminderen is hiermee de behandeling bij de dokter beeindigd.

    Deze week kreeg ik plotseling (het ene moment was er niets aan de hand, het andere had ik steken en pijn bij het plassen) weer klachten. Weer naar de dokter gegaan. Ik heb zelf geen bloed in de urine gezien, maar het stripje liet wel weer zien dat er sporen van bloed in mijn urine waren.

    De diagnose/theorie van de dokter is dat de eerste behandeling de ontsteking niet voldoende heeft opgeruimd, en dat deze nogmaals kon toeslaan. Ik heb een zwaardere/algemenere antibioticakuur van zeven dagen gekregen, en ditmaal is er urine naar het lab gestuurd voor een kweek.
    Nu lijkt er weinig verbetering te zijn na twee dagen van de kuur (ik begrijp dat dat dit bij deze kuur inderdaad langer kan duren).

    De dokter en ik hebben nu in ieder geval een plan van aanpak uitgaande van een blaasontsteking die terug is gekomen.
    Maar aangezien het bloed in de urine mij toch zorgen baart is mijn vraag of dit een gebruikelijke aanpak zou zijn voor mijn situatie? (is het standaard om bijvoorbeeld drie keer uit te gaan van een normale blaasontsteking om dan pas een verwijzing te doen naar een uroloog? Of zou een bezoek aan de uroloog nu al aan de orde zijn?

    Hartelijk dank voor het meedenken.

    Reageer
    #2

    Bij de derde keer zou ik in ieder geval een verwijzing hebben gevraagd naar de uroloog. Het is nog maar de vraag of het een blaasontsteking is. Het vreemde gevoel in je testikel hoort daar namelijk niet echt bij. Heb je geen problemen met zaadlozing?

    Reageer
    #3

    Hartelijk dank voor je antwoord.

    Voor de duidelijkheid, er is nog geen sprake van een derde keer van de klachten. Maar ik zal bij het aanhouden van de klachten of bij een derde keer aansturen op een consult bij de uroloog.

    Ik heb geen problemen met zaadlozing.

    Reageer
    #4

    Excuus. Ik had dat verkeerd begrepen in je eerdere bericht.
    Houd het in ieder geval in de gaten. Als dat vervelende gevoel in je testikel blijft houden, ga dan wel voor een verwijskaart.

    Reageer
    #5

    Zal ik doen.
    Hartelijk dank nogmaals voor het meedenken.

    Reageer
    #6

    Ik zou even een soa test doen (gonnoeroe)

    Ik heb dit zelfde probleem gehad en dat rare gevoel in je testikel kan duiden op een onsteking in de bijbal die ontstaat door de soa en als je dat verwaarloost kan er een hele zware onsteking volgen.

     

    Het is maar een tip en zon test kan geen kwaad

    Reageer
Reageer op: Man – bloed in urine / blaasontsteking


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief