Bang voor blaaskanker

 • #1

  Goedenavond

  Ik heb geen last van mijn blaas, laatst is er nog een urinekweek gemaakt omdat ik wel wat last zou hebben maar daar is niets uit gekomen. Nu lees ik vaak over hematurie (bloed in urine) toen mijn urine 3 weken terug werd gecheckt zat er niks in. Geneens eiwitten. Ik ben wat blaasontstekingen wel bekend maar de laatste tijd gelukkig niet veel meer. Net ben ik naar de wc gegaan en zag ik een kleine bloedstoltje in de pot. Ik ben 2 weken geleden voor het laatst ongesteld geweest dus lijkt me niet logisch.

  Ik ben in 2016 al eens bekeken door een uroloog omdat ik door mijn bevalling incontinent ben geworden. Ik heb een lichte blaasverzakking en ben zelf 37 jaar. Ik heb vaak aandrang, dan moet ik plassen en dan komt er ook plas uit. Een overactieve blaas werd me een keer verteld. Nu ik die kleine stolsel zie ga ik helemaal gek denken. Vooral omdat ik nu ineens vage klachten heb boven mijn kruis (blaas?) Kan dit te maken hebben met blaaskanker? Trouwens, dit gebeurt me nooit hoor, alleen tot vandaag.

  Reactie
  #2

  Niemamd?

  Reactie
  #3

  Gebruik je de pil of een ander anticonceptiemiddel?

  Reactie
  #4

  Nee ik gebruik helemaal niks

  Reactie
  #5

  Dan zou het een ovulatiebloeding kunnen zijn. Dat kan wel eens voor komen

  Reactie
  #6

  Dat is het ook niet. mijn eisprong is al geweest, dit weet ik dmv ovulatietesten en temperaturen. Het is niet zozeer bloed maar echt een kleine mini stoltje. Daarna twee keer geplast en gewoon niks meer gezien

  Reactie
  #7

  Maar de bloeding van een eisprong kan best wel enkele dagen later dan de eisprong komen. Het zijn in ieder geval geen symptomen van blaaskanker.

  Reactie
  #8

  Oh dat wist ik niet, weer wat wijzer..

  In dat geval ben ik wat gerust gesteld. Dank u en een goedenacht

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Bang voor blaaskanker
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief