Pijn in onderbuik en onderrug, blaasontsteking

 • #1

  Heb al zeker 4 maanden pijn en krampen in mijn onderbuik, daarnaast moet ik vaak naar de wc. Ik heb geen pijn bij het plassen.
  Ik heb af en toe ook last van een zeurende pijn in mijn onderrug.
  Ongeveer 3/4 maanden geleden heb ik twee keer blaasontsteking gehad en 2x een antibioticakuur gehad. Laatst heb ik de urine nogmaals laten nakijken op blaasontsteking, omdat ik weer veel last had, het was geen urineweginfectie maar er zaten wel veel bacteriën in de urine. Nu denkt mijn huisarts dat ik een infectie aan de baarmoederhals heb en ze denkt dat dit door chlamydia veroorzaakt wordt. Dit laatste kan theoretisch gezien niet(als ik mijn situatie bekijk) dus ik verwacht ook niet dat het urinekweekje dit zal uitwijzen. Ik heb toch een antibioticakuur gekregen voor de zekerheid.
  Heeft iemand een idee wat het wel kan zijn of een tip voor mij?
  De pijn in mijn onderrug is ook een vraagteken. Als dit aan blijft houden moet ik waarschijnlijk een echo van de nieren.

  Reageer
  #2

  Ik heb dezelfde kwalen. Nog niet naar de dokter geweest. Lichtte pijn in rug en volgens mij wel op de plek van de nieren. wat zou dit kunnen zijn?

  Reageer
  #3

  Een ontsteking van de blaas kan verder omhoog gaan via de buisjes die vanaf de nieren naar de blaas lopen. Als de bacterien daarin kunnen komen, kunnen je nieren gaan ontsteken, en dat kan precies die klachten geven die jij beschrijft.

  Ga naar de huisarts, met een potje ochtendurine, en laat de dokter even je nieren bekloppen. Als dat pijn doet, zogenaamde slagpijn, dan kan het inderdaad best zijn dat je een opgestegen urineweg infectie hebt, en dat is dan geen simpele blaasontsteking meer maar een gecompliceerde urineweginfectie.

  Reageer
  #4

  Bedankt.
  Ik heb ook het idee dat mijn urine soms een andere lucht heeft. Zoals bloemen (hyacinten ofzo?)soms kunnen ruiken. Ik kan er niks over vinden op het internet, wat zou het kunnen zijn?
  Met de pijn valt het mee. Ik moet iets vaker naar de wc, last van krampen in buik en rug (op de hoogte bij nieren).
  Als ik moet plassen dan moet ik vaak ook in een heel nodig en is het moeilijk op te houden.
  Een hele lijst met kwalen en kan het nog steeds niet echt verklaren.

  Reageer
  #5

  Ik heb zeurende pijn rechts onderbuik en onderrug gelijk na plassen en voor plassen plus ik vaak naar wc meer dan 10 keer per dag,wat zou het zijn mensen?

  Reageer
  #6

  Urine inleveren bij de HA...

  Reageer
Reageer op: Pijn in onderbuik en onderrug, blaasontsteking
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief