Mijn rechter boven lip gaat scheef als ik praat

  • #1

    Al vanaf mijn kindertijd heb ik het probleem dat mijn rechterbovenlip af en toe een stukje omhoog gaat tijdens het praten. Het lijkt wel of ik scheef praat. Ik werd er op de basisschool mee gepest en tegenwoordig vind ik het heel lelijk en schaam ik me ervoor.

    Ik ben momenteel 24 jaar en vraag me af waardoor het komt. Ik heb het zelf ook niet door en voel niks maar als ik in de spiegel kijk zie ik dat mijn lip bij bijna elke zin die ik uitspreek scheef trekt.Ik kan er zelf wel voor zorgen dat ik ik mijn rechterbovenlip omhoogtrek met een spiertje... dit lukt niet met de linkerkant.

    Ook knipper ik soms met alleen mijn rechteroog en ik heb hier ook opmerkingen over gehad van mensen of ik iets aan mijn ogen mankeerde. Ik heb geen idee of het misschien met hezelfde te maken heeft?

    Ik ben benieuwd of hier iets aan gedaan kan worden met name mijn mond omdat ik er best onzeker van word.

    Reageer
    #2

    Dit is waarschijnlijk toch iets wat je je zelf hebt aangeleerd. Een soort van tic.
    Ga eens naar een logopediste

    Reageer
    #3

    Maar er is niet iets geweest als zuurstofgebrek bij de geboorte of iets met je hersenen als kind?

    Reageer
    #4

    Dat is een vraag voor de ouders.
    Maar niet erg waarschijnlijk als het alleen maar optreedt met praten.

    Reageer
    #5

    Als baby heb ik alleen last gehad van mijn lever maar geen zuurstoftekort. Mijn vader heeft wel epilepsie gehad dus misschien heeft het daarmee te maken? Het is inderdaad alleen met praten en het is ook een beetje te zien op lachfoto's.

    Reageer
    #6

    Met epilepsie heeft dit ook niets van doen.
    Bespreek het met de huisarts en vraag een verwijzing voor logopedie.

    Reageer
    #7

    Ook ik heb hetzelfde probleem. Denk nu ongeveer een zevental jaren. Je voelt zelf niets maar als je in de spiegel jezelf ziet praten voel je schaamte. Is bij jouw het probleem al opgelost?

    Reageer
    #8

    Ik heb dit ook, als ik bijvoorbeeld achter de PC zit te werken, dan gaat mijn linker bovenlip op een gegeven moment omhoog, dit kan ik niet tegengaan. Ik moet dan met de hand de lip weer terugduwen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    heb ik ook! De vraag hoe kom je er vanaf???

    Reageer
    #10

    Hallo 2 dagen geleden voelde ik mijn rechter boven lip heel slap weet iemand wat het is

    Reageer
    #11

    Ik studeer zelf al een hele tijd logopedie. Ik heb precies hetzelfde probleem sinds kinds af aan en logopedie is geen optie voor verbetering. Bij mij is de oorzaak vermoedelijk een foutje in een zenuwtje. Mijn lipronding en kaakval zijn perfect, maar toch blijft mijn rechterbovenlip naar boven gaan wanneer ik praat of lach. Ik heb hier nooit problemen mee gehad dus verder heb ik me niet verdiept of er andere methoden zijn die wel een oplossing kunnen bieden. Misschien al eens chirurgie overwogen als je er echt zoveel last van hebt?

    Reageer
    #12

    hoi hoi ik heb hier nooit eerder last van gehad maar mijn rechterkant van mijn lip werkt niet meer mee sinds van middag help?!!

    Reageer
    #13

    Hoe oud ben je? heb je op de lip gebeten?

    Reageer
    #14

    Ik heb ook al sinds mijn geboorte een scheve lip dat eentje hoger is dan de andere en ik vind het heel lelijk ik schaam me heb je tips om het weg te krijgen

    Reageer
    #15

    Daar kan niemand je zo antwoord op geven. Dat zou je dan met je huisarts moeten bespreken

    Reageer
Reageer op: Mijn rechter boven lip gaat scheef als ik praat


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief