droge mond en keel vooral s-nachts

  • #1

    anonieme vrouw van 54 jaar,
    Ik heb al zeker een jaar last van een extreme droge mond en keel, overdag beetje maar s'-nachts heel erg ik wordt er zelfs wakker van.
    Ik heb al van alles geprobeerd tot en met spray's voor in de keel aan toe, die helpen maar een uurtje.
    3 weken geleden begonnen met inname van capsules met Omega 7 op basis van de olie van de duindoornbes, dus een compleet gamma van omega 3-6- 7 - en 9, dit zou helpen bij een droge keel, maar ik kreeg een druk en suis in mijn hoofd, weet niet of het aan de omega-'s ligt maar ben voor de zekerheid toch maar gestopt, kijken of het overgaat.
    Heeft iemand hier ervaring mee?
    Kan iemand mij hierover goed adviseren?
    Met dank.

    Reageer
    #2

    De droge mond en keel vooral 's nachts zal waarschijnlijk worden veroorzaakt omdat je open gaat tijdens het slapen en je dus door je mond inademt. Je zou een luchtbevochtiger op de slaapkamer kunnen plaatsen. Als je ook nog veel snurkt, zou je de huisarts om een slaaponderzoek kunnen vragen.

    Reageer
    #3

    Ter aanvulling op mijn 1e schrijven,
    Overdag ook last maar ik drink veel water en thee en gebruik veel kauwgom en keelsnoepjes daardoor heb ik minder last, maar ik ga de deur niet uit zonder een keelspray en snoepjes in mijn tas.
    S'-nachts slaap ik normaal met mijn mond gesloten (ik snurk ook niet), tenminste ik adem altijd heel rustig door de neus, ik lig ook halve nachten wakker (veel te piekeren)en let dan op dat ik door de neus adem, en toch is mijn mond/keel soms zo droog dat ik er van moet kuchen en overeind kom om toch maar even wat keelspray te gebruiken, dit helpt wel b.v. voor een uur soms langer.

    Kunt U mij misschien ook informeren of omega 7 inderdaad helpt bij het verhelpen van een droge keel, en of ik het misschien dan maar weer moet proberen als de druk/suis uit mijn hoofd verdwenen is?
    Met hartelijke Dank.

    Reageer
    #4

    Of de omega 7 inderdaad helpt weet ik niet.

    Het gebruik van spray en keelsnoepjes kan wel even verlichting geven maar de problemen met de slijmvliezen worden daardoor op den duur wel erger. Misschien is het goed om bij de huisarts een verwijzing te vragen naar de KNO arts, en de slijmvliezen eens goed te laten bekijken.

    Reageer
    #5

    Beste mevrouw,

    hebt u ondertussen nog last van de droge mond 's nachts? Ben benieuwd naar een mogelijke oplossing.

    Ikzelf heb hier ook al een klein jaar last van en doktersbezoeken hebben voorlopig geen beterschap gebracht.

    Met dank.

    Reageer
Reageer op: droge mond en keel vooral s-nachts


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief