Bultjes bovenkant wang

 • #1

  Hoi John,

  Ik vroeg me af of je misschien weet wat hetgene zou zijn wat ik heb vastgelegd op de foto. Het zijn een soort bultjes en ze zitten op de bovenkant van de wang ter hoogte van de kiezen. Als ik er overheen voel met mijn tong voelt het vrijwel hetzelfde als de smaakpapillen op mijn gemehelte. Echter komen smaakpapillen op deze plek volgensmij helemaal niet voor.

  Ik was bang voor eventueel een ontsteking, maar dan zou ik klachten moeten hebben zoals pijn. Ik heb er helemaal geen klachten van. Weet jij wat het is of zou kunnen zijn en of ik er iets aan zou moeten doen of dat het vanzelf weg gaat? Alvast super bedankt.

  Reageer
  #2

  Dat lijkt op een irritatie veroorzaakt door je tanden. dat gaat vanzelf weer weg. Bijt je wel eens op je wang?

  Reageer
  #3

  Zouden die bultjes daarvan zijn? Ik bijt inderdaad weleens op mijn wang maar dat gebeurt dan eigenlijk onbewust. Een slechte gewoonte waar ik mezelf van aan het afleren ben en wat gelukkig al bijna niet meer voorkomt. Ik heb er ook een bult van aan de andere wang en dat was zelfs een erg pijnlijke afte geworden dus toen vond ik dat het echt eens tijd wordt om te stoppen met dat wangbijten.

  Het kan daarnaast geen SOA zijn, aangezien ik na het testen een tijd terug, wat allemaal negatief was, geen onveilige seks meer heb gehad. Dan denk ik aan of wondjes door het bijten of een ontsteking. Door mijn angstoornis dacht ik ook even aan iets van mondkanker maar dat zal vast veel te ver gezocht zijn. Bedankt voor het supersnelle antwoord.

  Reageer
  #4

  als je goed naar de foto kijkt, kun je zien dat de lijn van bultjes precies past op de rand van je boventanden. Dus ja het is van het bijten

  Reageer
  #5

  Ik heb even goed gekeken. Even kijken of we hetzelfde bedoelen. Ik zie inderdaad een lijn die gelijk loopt met de rand van de tanden, maar ik had het in het bijzonder over de bultjes die ik heb omcirkeld. Dat is namelijk wat ik voel.

  Maar als die lijn is veroorzaakt door bijten, zullen die bultjes daarboven ook wel daardoor zijn gekomen. Bedankt John.

  Reageer
  #6

  Ook de bultjes komen daar vandaan

  Reageer
  #7

  Bedankt. Helder. Dan heb ik nog een laatste vraag. Hoelang duurt het gemiddeld voordat zo'n mondwondjes door bijten zijn geheeld? Dat wondje wat uiteindelijk ontstoken raakte en een afte werd wordt gelukkig ook steeds kleiner. Er is zelfs bijna geen flapje meer te voelen, al duurt het herstel nu toch al zo'n twee weken. Dat zit aan de lange kant.

  Heb trouwens nog iets geks gelezen. Veel wangbijten kan de kans op mondkanker vergroten. Komt dat in de praktijk noemenswaardig veel voor? Als dat zo is stop ik er al helemaal mee!

  Reageer
  #8

  Als je niet stopt met bijten zal het nog wel langer duren.
  Met mondkanker heeft dat helemaal niets te maken

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Bultjes bovenkant wang
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief