Speekselklier onder tong: ene kant roder dan de andere

 • #1

  Goedenavond John. Ik wilde je vragen of je even kunt kijken naar mijn speekselklieren onder mijn tong. Vind jij ook dat de ene kant wat roder is dan de ander? Kan dat wijzen op een ontsteking of is dat een normaal verschijnsel? Geen klachten. Het viel me bij toeval op en ik kan via Google niks bruikbaars vinden over hoe deze speekselklieren er eigenlijk zouden moeten uitzien. Anders had ik het even kunnen vergelijken.

  Reageer
  #2

  Ik kan er echt niets bijzonders aan zien. Kleur verschil is niet zo vreemd hoor

  Reageer
  #3

  Is al jaren zo trouwens en tandarts heeft er nooit wat van gezegd ofzo maar ik vraag me nu af of dit een normaal beeld is als je onder je tong kijkt.

  Reageer
  #4

  Oeps, onze berichten hebben elkaar gekruist zie ik. Bedankt John

  Reageer
  #5

  Zoals ik al schreef : ik kan er niets bijzonders aan zien

  Reageer
  #6

  Nee weet ik. Bericht #3 maakte ik voordat je gereageerd had en had dus eigenlijk gewoon #2 moeten zijn als aanvulling. Omdat je de pagina moet herladen voordat je een nieuwe reactie kunt zien zag ik na het toevoegen van het bericht pas dat je al gereageerd had wat dus mijn tweede bericht overbodig maakt. Als je niks bijzonders ziet geloof ik je wel en zou ik niet nog eens hetzelfde vragen haha. Ach ja dank voor je snelle antwoord en een fijne avond.

  Reageer
  #7

  We waren waarschijnlijk tegelijk aan het schrijven... dan kruisen berichten zich. Dat komt wel eens voor

  Reageer
  #8

  Ik moet toch nog even iets aan je vragen. Ik heb per ongeluk weer toegegeven aan de slechte gewoonte van wangbijten zoals je kunt zien aan het losse vel. Echter zit er naast het wondje nu een klein zwellinkje/flapje. Komt dat ook door wangbijten? Misschien een litteken aangezien ik het volgensmij al heel lang heb? Als ik eraan zit komt er veel speeksel uit dus misschien is het een speekselklier waar ik dus op heb gebeten. Ik heb weer zitten googlen en heb mezelf vandaag weer de hele dag gek zitten maken met speekselklierkanker. Het is in ieder geval een erg zacht zwellinkje/flapje en niet verhard. Heb geprobeerd er een duidelijke foto van te maken maar is beetje moeilijk. Als je een duidelijkere nodig hebt hoor ik dat wel. Sinds kort heb ik opeens weer heel erg veel last van mijn angststoornis en zodra ik gerust gesteld ben door je vind ik binnen no time weer iets nieuws waar ik me zorgen om ga maken. Het is best verhinderlijk en ik kan overdag moeilijk concentratie voor iets houden dus hopelijk is dit voorlopig het laatste wat ik aan je vraag en worden de klachten van de angststoornis weer een acceptabel niveau. Soms is het in vlagen erg aanwezig en daarna weer maanden weg.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dat is duidelijk van het wangbijten

  Reageer
  #10

  Gelukkig. Zou niet weten wat ik zonder u en het forum zou moeten. Weer een dag verspilt voor iets wat ik zelf veroorzaakte. Kun je volledig genezen van een angststoornis/hypochondrie of blijf je er altijd nog terugvallen van hebben? Het is eigenlijk niet echt leuk meer. Het moet gewoon weg en ook wegblijven voor altijd. Wil geen terugvallen meer maar gewoon eens als iedereen zijn ๐Ÿ™

  Reageer
  #11

  Genezen kan, maar dan wel met de juiste therapie

  Reageer
Reageer op: Speekselklier onder tong: ene kant roder dan de andere
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief