Tong/mond

  • #1

    Beste,

    Ik heb al een tijd lang last van tintelingen/brandende mond en tong. Het komt en gaat. Ik ben hiervoor bij de HA geweest die heeft gekeken en zei niks bijzonders te zien in mijn mond. Na aandringen heb ik mondgel gekregen tegen een schimmelinfectie (daktarin). Dit heb ik 2 weken gebruikt zonder resultaat. Verder dacht de HA aan een allergische reactie. Hiervoor heb ik een week lang Cetirizine geprobeerd maar ook dit werkt niet. Als laatste optie heb ik Omeprazol voorgeschreven gekregen maar ook dit lijkt niet te helpen.

    Ik ben bij de tandarts geweest en hier hebben ze ook niks bijzonders kunnen vinden alleen dat mijn tandvlees ontstoken is (gingvitis). Wel heeft de tandarts mij een pillen kuur voorgeschreven voor een schimmelinfectie maar dit hoefde ik niet te nemen zei de HA omdat ik daktarin al had geprobeerd.

    Ik krijg vaak een brandige gevoel in mijn mond na het eten van gekruid voedsel, alcohol of roken maar het kan dan ook zomaar weer weg zijn een paar uur. Het lijkt dan alsof ik iets pittigs heb gegeten. Zo voelt het in mijn mond constant. Ook lijkt het s'avonds erger te zijn dan in de ochtend. Anyway... het beinvloed mij behoorlijk. Het is heel vervelend.

    Weet iemand wat dit is?

    Reageer
    #2

    Niemand?

    Reageer
    #3

    Je hebt ontstoken tandvlees...gekruid voedsel, alcohol, roken, suikers kunnen dus wel klachten veroorzaken.

    Reageer
    #4

    Dank voor je antwoord John.

    Ik ben eergister naar de mondhygiëniste geweest en het zag er allemaal goed uit! Ik was zelfs na 5 minuten klaar. Het rare is dat ik nog steeds last heb van mijn tong. Tintelingen en branden. Dit komt dus niet van mijn tandvlees af.

    toen ik eergister bij de mondhygiëniste was moest ik spoelen met waterstofperioxide en merkte ik dat dit erg Brande op mijn tong en vandaag was dit pas weg. Het lijkt wel alsof mijn tong/mond reageert op suikers, zuur, alcohol en tabak. Verder zie ik vaak bleek en ben ik vermoeid. Ik gaap de laatste ook erg vaak.

    Daarnaast heb ik veel last van hoofdpijn en veel spierpijn in mijn onderrug, schouders en nek. De pijn in mijn nek trekt door naar de linker kant van me gezicht.

    verder slaap ik elke nacht wel goed (7 a 8 uur).

    wat kan dit zijn?

    p.s. Ik loop al meer dan 6 maanden met dit soort klachten te sukkelen. Het beïnvloed me leven echt heel erg.

    Reageer
    #5

    Maar je had toch ontstoken tandvlees? Dat verdwijnt niet zomaar in 2 dagen.
    Heb je veel stress of spanningen?

    Reageer
    #6

    Ja ik had bij mijn vorige 2 afspraken last van ontstoken tandvlees. Mijn eerste bericht was ook al van 29 december 2019 hè! Ik had tandvlees problemen in mei 2019 toen ben ik ook heen geweest. Destijds nog geen last van de brandende tong/tontelingen dit kwam later.

    Ik heb vorig jaar juni de diagnose burn-out gekregen. Ik ben toen in oktober weer gaan reintegreren maar dat ging niet goed. Ik stokte bij 30 uur per week werken en kreeg een “terugval”. Inmiddels sinds half februari weer thuis.

    De klachten van mijn mond/tong kreeg ik in september pas. Ik vraag me dan ook echt af of dit wel voortkomt uit de burn-out en of dit niet een allergie of schimmel is. De laatste tijd merk ik dat ik ook vaak aan niezen ben.

     

     

    Reageer
    #7

    Dan zouden het toch stress gerelateerde klachten kunnen zijn. Een schimmelinfectie zou je moeten kunnen zien
    Gebruik je medicijnen?

    Reageer
    #8

    Ik gebruik geen medicijnen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Allergie zou kunnen als je ook veel moet niesten. De burnout kan ook.. moeilijk te zeggen.
    Wrijf je misschien veel met je tong langs je tanden?

    Reageer
    #10

    Wat is veel niezen? Ik nies nu elke dag gemiddeld 5x. Ik wrijf weleens met me tong langs me tanden maar echt af en toe.

     

    Reageer
    #11

    Dan zou het toch best wel een allergie kunnen zijn

    Reageer
    #12

    Het kan dus een allergie zijn maar het kan ook van de burn-out komen.

    ok, wat kan ik nu doen?

    Reageer
    #13

    Een allergietest kan duidelijkheid geven of het daadwerkelijk een allergie is

    Reageer
    #14

    Moet dat via de huisarts of via internet?

    Reageer
    #15

    Via de huisarts

    Reageer
Reageer op: Tong/mond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief