Tong

  • #1

    Hallo.

    Ik heb een klein wit gevoelig bultje op het puntje van mijn tong. Dit heb ik wel eens vaker gehad en verdwijnt meestal binnen een paar dagen, mijn huisarts heeft ooit de term papillitis laten vallen (ontsteking/irritatie van een van de papillen zei hij toen).

    Ik vraag me het volgende af. Ik ben namelijk altijd best voorzichtig en angstig aangezien ik wel eens een koortslip heb; dit wil ik niet bij mijzelf en ook niet bij mijn vriendin beneden overbrengen. Op internet las ik dat de bultjes in verband worden gebracht met herpes. Stel ik zou seks hebben, en er vindt orale seks plaats.
    - Kan ik met zo’n bultje mijn vriendin besmetten met HG door orale seks?
    - Kan mijn vriendin mij besmetten met HG doordat ik haar gezoend heb met een bultje op mijn tong, en zij mij vervolgens pijpt?

    Alvast enorm bedankt!!

    Reageer
    #2

    Het is toch geen herpes! De huisarts heeft je gezegd wat het was. En je weet hoe een koortslip voelt.
    Volgens mij vraag je regelmatig naar herpes bij de meest uiteenlopende dingen.

    Reageer
    #3

    Dat klopt inderdaad, u hebt daarover gelijk John. Ik wil vaak zeker weten dat ik niemand schade aan doe met handelingen waar ik vooraf iets vanaf had kunnen weten. Dus vandaar ook dat ik deze vraag stel inderdaad.
    Excuses daarvoor, het is een bepaalde angst die wel vaker terugkomt.

    Ik heb geen koortslip en voel er ook geen opkomen, alleen dit bultje op mijn tong nu. Maar zoals ik uitmaak uit uw bericht hoef ik me daar in ieder geval geen zorgen over te maken? In ieder geval niet om herpes genitalis te veroorzaken?

    Reageer
    #4

    Je hoeft je daar geen zorgen over te maken.

    Maar wel over de overdreven angst die je hebt. Ik raad je echt aan om daar met een psycholoog over te praten. Dit gaat alleen maar erger worden

    Reageer
    #5

    U heeft gelijk. Een laatste vraag:

    Mijn vriendin heeft nog nooit een koortslip gehad maar had wel een aft in haar mond. Ook hierover had ik gelezen dat dit in verband werd gebracht met Herpes. Maak ik mij opnieuw te veel zorgen als ik denk dat ik hier hg door ga krijgen?

    Reageer
    #6

    Ze heeft mij dus gepijpt. De afte zat aan de binnenkant van haar mond (onderkant) en deed geen pijn oid.

    Reageer
    #7

    Sorry hoor John.

    Ik kan u vertellen dat ik al wel hulp heb gezocht voor de angsten. Nu maak ik mij opnieuw ernstige zorgen doordat ik aan het Googlen ben geslagen mbt de aft. Ze heeft in principe alleen haar tong gebruikt (gedurende een minuut) en ze vertelde achteraf dat ze inderdaad last had (gehad) van een aft maar dat hij bijna weg was. Zelf dacht ze dat het kwam door te weinig vitamines. Zoals ik al zei heeft ze nog nooit een koortslip gehad maar toch overheerst de angst nu enorm en heb ik een soort van paniekaanval.

    Reageer
    #8

    Van een aft krijg je geen herpes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dankuwel voor het antwoord! Weet u hoe het kan dat er dan op internet zulke verhalen worden geschreven? Ik neem aan dat een herpesuitbraak in de mond anders is dan een aft?

    Reageer
    #10

    Een aft wordt door mondbacteriën veroorzaakt en niet door een virus zoals herpes.
    Op internet is wel meer nonsens te vinden

    Reageer
    #11

    En een herpesaanval in de mond, wat voor symptomen zou dat geven?

    Reageer
    #12

    Blaasjes en heel veel pijn

    Reageer
Reageer op: Tong


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief