Lippen elke dag dunner

  • #1

    Hoii,

    We hopen echt dat iemand hier iets over weet..

    Sinds een paar weken worden onze lippen letterlijk met de week/dag dunner, en niet zo'n beetje ook... Ik wordt er alleen zelf zoo onzeker van.. Ook veranderd/verminderd het volume van de binnenkant van mijn mond en tong erg snel.. Mijn zus heeft dit dus (nog) niet met haar tanden, maar tijdens het paardrijden voel ik nu mijn kiezen en kaak toch echt klikken en weet ik dat er iets heel erg mis moet zijn. Ook knarstand ik gedurende de dag erg veel en snijd ineens m'n tong open aan m'n kiezen, wat ik dus echt nooit eerder heb gehad!

    Heb tot 3 maanden geleden altijd erg volle lippen gehad, maar nu worden ze met de dag assymetrischer, dunner en zachter wat nu dus ook met lippenstift niet eens meer te camoufleren is.

     

    Ik weet dat lippen met de leeftijd (na 25) dunner worden ivm collageen, maar niet in zo'n kort tijdsbestek!! De huisarts heeft geen idee wat wat er aan de hand is en heeft er niets over geleerd, en heb zelf nu na 3 keer aandringen een doorverwijzing gehad naar de dermatoloog. Mijn zus lijkt er niet mee te zitten en had het in eerste instantie niet eens door (al is het inmiddels zo opmerkelijk dat ik me dat niet kan voorstellen!) . Maar op Google vindt ik er dus echt nietss over! Ook niet in andere talen het is zo frustrerend. Alles wat je ziet is dunnere lippen door ouder worden, maar niets over het dagelijks zo snel volume verlies van de lippen.

     

    Ook mijn tanden zitten opeens los, kiezen scheef en het voelt allemaal erg raar aan. Mijn tong is ook van vorm veranderd en veel slapper. Bepaalde klanken kan ik niet eens meer normaal uitspreken en merk dit ook bij mijn zus! Kan het alleen niet uitstaan dat ook zij (doet alsof) niets doorheeft en er zo weinig over te vinden is dat ik als gek wordt verklaard..

    Ook voelt het alsof m'n wangen veel dunner zijn (mondspoelen klinkt ook heel anders, veel duidelijker en scherper) en mijn gezicht is er helemaal door veranderd. Mijn vriendinnen herkennen me gewoon niet eens terug, dat zie ik aan ze ookal zeggen ze dat ik alleen wat 'dunner ben geworden'.

    Ik heb zooo veel foto's en video's die het tegenover gestelde laten zien..hoop dat iemand hier het weet, er is dus (nog) echt niets over te vinden na vele uren, en misschien zelfs wel dagen zoeken.. Volgens mijn huisarts is er nooit iets aan de hand als ik eindelijk eens kom met een serieuze klacht (dankzij verkeerde diagnose nu nog dagelijks last door een niet tijdig en onjuiste diagnose/ingrijpen/advies) en ga ik altijd teleurgesteld naar huis. Met klachten die alleen verergeren. Het gaat al jaren zo, ben deze week naar 2 tandartsen geweest en 1 ervan had niets door tot ik het zelf zei. De tweede laat me pas over 2 maanden terugkomen, maar 2 maanden geleden was er nog niets aan de hand en had ik een héél ander gezicht.

    Hoop dat iemand hier iets op weet, ervaring heeft of in de toekomst het in elk geval vindbaar is! Xx

     

    Reageer
    #2

    Hoi iedereen, het wordt echt met de dag erger... Zo hopeloos. Is dit zo'n zeldzaam iets?

    Reageer
    #3

    Ook is het sinds de afgelopen weken/maanden opeens moeilijk om mijn kiezen op elkaar te houden. Mijn ondertanden komen telkens naar voren waardoor ik er erg raar bijloop. Heb ook een tijdje terug erg veel last gehad van tandenknarsen en gespannen kaak spieren.

    Reageer
    #4

    Update: de tandarts heeft inmiddels een stukje aan de binnenkant van mijn boventanden (kronen) weggeslepen! Ik kan mijn kiezen (tenminste, alleen aan de rechterkant want links raken elkaar opeens niet meer....) dus weer op elkaar zetten voor zover mogelijk.

     

    Mijn lippen zijn niet veel dunner meer geworden maar ook niet hoe ze waren. Echt vreselijk 🙁 ook mijn tandvlees trekt errug snel terug..

    Het lijkt wel of ik in 3 maanden tijd 30 jaar ouder ben geworden. Ik ben echt ten einde raad.. Ook op internet lijken weinig er iets over te weten/praten.

    Heeft iemand al een idee wat er aan de hand kan zijn?

    Reageer
    #5

    Geen idee wat er is. Maar ik weet wel dat het de bedoeling is dat je je kiezen op elkaar kunt zetten. Zowel links als rechts! Je had beter tegen de tandarts kunnen zeggen dat ze links elkaar nu niet meer raken.

    Dus mijn advies is om weer terug te gaan naar de tandarts.

    Misschien is het daarnaast ook een idee om eens naar de kaakfysiotherapeut te gaan om te laten onderzoeken of alles functioneert zoals het de bedoeling is.

    Gr, Thea

    Reageer
    #6

    Hee Thea, super bedankt voor je reactie! Heb morgen opnieuw een afspraak met de tandarts voor een bitje tegen het knarsen snachts. Alleen ze nemen me niet serieus telkens als ik zeg dat m'n kiezen niet op elkaar raken en alles aan het vervormen is.

    Sinds de laatste post is alles wel erger geworden en is mijn neusplooi opeens veel zichtbaarder aan het worden..

    Ook heb ik iets geks onder mijn tong. Een soort van 2e tong ofzo, een dikke gezwollen horizontale vergroeiing? Ik snap niet dat de tandartsen niks opmerken of op de klachten in gaan terwijl m'n gebit echt letterlijk kapot aan het gaan is tijdens het slapen. Durf er bijna niet meer door te slapen en ook op school gaat het hierdoor slechter..

    Ben ook bij de dermatoloog geweest en die heeft fotos gemaakt, maar omdat ze me natuurlijk niet kent zoals ik er eerst uitzag vond ze dat het tussen m'n oren zat en lachte ze een beetje. Zelf waren haar lippen wel erg dun dus misschien gaf ze er niets om en/of kan ze zich er niets bij voorstellen hoe het voelt..

    Heb wel al een afspraak gemaakt bij een orafaciale fysiotherapeut, hoop dat dat helpt!

    En hoop echt dat er iemand meer weet over wat er aan de hand kan zijn of wat ik kan ondernemen!

    Alvast thannx iedereen xxx

    Reageer
    #7

    Misschien een aggresieve vorm van ontsteking of infectie? Ik heb ongeveer dezelfde problemen gehad, jaren geleden toen ik nog wat ongezonder leefde. Via de mondhygiënist is toen alles gereinigd en heb ik nog een kuur moeten volgen. Een maand of wat later was ik klachtvrij. Of dit bij jou ook het geval is weet ik niet, misschien kun je er wat mee. Vraag het even na bij je tandarts of huisarts. Sterkte en veel succes!

    Reageer
Reageer op: Lippen elke dag dunner


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief