Zweertje aan de zijkant tong

 • #1

  Ik heb sind een maand of vier een zweertje aan de zijkant van de tong. Begin September heb ik hier intense pijnen door gehad tot slapeloze nachten aan toe.

  Vervolgens ben ik bij de huisarts geweest en heeft de zweer bekeken en dacht dat dit kwam door schuren langs de kiezen en heeft mij door verwezen naar de tandarts om de scherpe randen van de kiezen weg te slijpen, zo gezegd zo gedaan. De tandarts heeft de scherpe randen van de kiezen weggeslepen en de intense pijn verdween, tot mijn verbazing bleef de zweer zitten met een geïrriteerd gevoel.

  Weer een afspraak gemaakt bij de huisarts ervoor en die heeft grondig de zweer bekeken en vond dat de zweer kleiner was geworden en er goed uit zag en moest dit verder overleggen met de tandarts omdat ik daar twee weken later terug moest komen voor een wortelkanaalbehandeling.
  Twee weken later de conclusie van de tandarts de zweer zit er goed uit niks verdachts en geen zorgen om te maken.

  Maar de zweer verdwijnt nog steeds niet en begin me meer en meer zorgen te maken. Weer een afspraak gemaakt met de huisarts maar kreeg zijn plaatsvervanger omdat de huisarts op dat moment niet aanwezig was. De plaatvervangende arts bekeek nogmaals in mijn mond en de zweer en hij was het met mij eens dat de zweer allang weg moest zijn en heeft mij doorverwezen naar de kaakchirurg die overigens over mondziektes gaat.

  Weer twee weken verder en de zorgen nemen meer en meer toe tot aan angsten toe en de zweer zit er nog steeds, bij de kaakchirurg aangekomen heeft hij de plek goed bekeken en het zag er volgens hem goed uit maar wil voor de zekerheid toch een biopt nemen en mijn verstandskiezen moeten eruit.

  Nu moet ik tot halverwege Januari wachten tot dat ik weer terrecht kan bij de kaakchirurg. Heeft hier iemand ook ervaring mee dat de zweer aan de zijkant van de tong niet geneest?

  Reactie
  #2

  foto mag verwijderd worden na het zien ervan

  Reactie
  #3

  Het lijkt erop dat je een schimmelinfectie hebt

  Reactie
  #4

  Bedankt voor het reageren, dus nergens om mij zorgen om over te maken? Ik heb nog een betere foto geprobeerd te maken het gaat om de zijkant van de tong.

  Reactie
  #5

  Was die pijn er al vanaf het begin ?  Ik heb nu ook zo’n raar bultje op de zijkant van mijn tong, maar het doet geen pijn. Het ziet er uit als een zweer.  Ik moet op 6 mei naar de kaakchirurg

  Reactie
Reageer op: Zweertje aan de zijkant tong
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief