tandvlees geïrriteerd na het bleken

 • #1

  Hey, ik heb mijn tanden gister thuid gebleekt en iets teveel bleekgel gebruikt waardoor het op mijn tandvlees kwam. Na 30 minuten bleken deed ik de bitjes eruit en mijn tandvlees wat wit, wat betekent dat mijn tandvlees chemisch verbrand is. Op internet staat dat dit binnen een dag weg is en dat klopt, maar ik heb nu (de volgende dag) boven 2 tanden op het tandvlees rode wondjes over. Het bloedt niet, het een soort van wondjes die rood zijn en licht prikkelen. Moet ik mij zorgen maken of is dit normaal en gaat dit over?

  Alvast bedankt!

  Reactie
  #2

  Dat is dan toch een flinke verbranding. Dat geeft kans op infecties.
  Ga even naar de huisarts of de tandarts

  Reactie
  #3

  Is hwt al weg? Wat heb je gedaan? Wat was advies van dokter

  Reactie
  #4

  Mooi he? Dat je dan niets meer hoort.

  Hier hetzelfde probleem gehad: 1 rood plekje, dacht eerst dat er een vliesje van een pinda tussen mijn tanden zat (hoe dan? Hahaha), maar dat was dus een geïrriteerd stukje tandvlees. Na een paar dagen was het helemaal weg (trekt langzaamaan roze weg).

  Tijdens het bleken (nu ook weer) merk ik soms dat het wat prikt en dan weet je al dat er wat gel op het tandvlees komt. Even bitje omhoog en overtollige gel wegvegen en dan nog eens proberen. Helemaal voorkomen is lastig, je moet dan eigenlijk zorgen dat je heeeeeel weinig gel gebruikt en zorgen dat er geen druk op het bitje komt van vooraf zodat de gel er tussenuit geduwd kan worden.

  Reactie
Reageer op: tandvlees geïrriteerd na het bleken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief