moe, trillen, verminderd zicht, concentratie en gehoor

  • #1

    Sinds enkele jaren ervaar ik een trillend gevoel in mijn rechter arm. Op het moment dat het zo erg werd dat ik de suiker niet meer in een kopje kreeg, heb ik contact gezocht met de huisarts. Eerst werd dit afgeschreven aan een goedaardige tremor in de arm. Ongeveer een jaar geleden werd het erger en breidde het zich uit naar mijn linker arm. Mijn huisarts vermoedde hypertensie en gaf mij propanolol 40 mg, eens per dag. De trillende klachten worden hiermee onderdrukt, maar zodra ik het een keer vergeet zijn de klachten erger dan eerst. Dit heeft denk ik te maken met middel-afhankelijkheid, maar het is vervelend.

    Op internet zocht ik naar de klachten horend bij hypertensie en of ik daar last van heb:
    • hoofdpijn| alleen bij een hoge mate van stress ervaar ik ernstige hoofdpijn. Als ik erg moe ben kan ik hoofdpijn ervaren, maar dit is te verwaarlozen in kwantiteit.
    • Duizeligheid | Geen last van
    • slecht zien | wazig zien in toenemende mate het afgelopen half jaar
    • misselijk en overgeven | geen last van
    • pijn op de borst en kortademigheid | geen kortademigheid wel zelden pijn op de borst, door huisarts verklaard als syndroom van tietse. Afwisseing linker en rechter borst, doorgaans bij ademhalen. Pijn in mindere en meerdere mate, dit wisselt.

    Naast bovenstaande klachten ervaar ik concentratieproblemen. Waar ik voorheen makkelijk met meerdere dingen tegelijk bezig kon zijn, moet ik mij nu echt op 1 taak tegelijk concentreren. In toenemende mate moeite met het vinden van de juiste woorden, soms vergeet ik midden in een zin wat ik aan het vertellen was (vaak als ik ergens door word afgeleid).

    Ik merk dat mijn gehoor achteruit gaat. Ik moet regelmatig om herhaling vragen, en mij echt concentreren op wat die gene zegt om het ook te kunnen horen en begrijpen. Ik hoor het stemvolume goed, maar kan de woorden niet direct ‘ontcijferen’. Een gesprek voeren in een omgeving waar meerdere mensen in gesprek zijn is onmogelijk. Als ik al hoor dat iemand praat, kan ik niets verstaan, zelfs niet bij herhaling. Ik moet iemand goed aankijken en d.m.v. liplezen red ik het aardig, maar hier laat mijn gehoor mij echt in de steek.

    Mijn zicht verslechtert. Ik merk dat dit in combinatie met vermoeidheid erger is dan wanneer ik goed uitgerust ben. Ik heb dan moeite met scherpstellen, lezen wordt lastig ook als ik mijn leesbril draag. ’s Avonds erger dan ’s morgens.
    Ik ervaar op dit moment geen stress. Wellicht dat er in onbewuste mate stress aanwezig zou kunnen zijn, maar ik zie geen factoren in mijn leven op dit moment die stress kunnen veroorzaken. Ik ben 24, heb een BMI van 23,5. Ik sport momenteel niet vanwege weinig tijd ivm mijn studie.

    Mijn vader is bekend met een te hoog cholesterol en in de familie is MS, Alzheimer en ouderdom-suiker bekend. Verder ben ik niet bekend met erfelijkheden in de familie.

    Is er reden om een second opinion of een scan o.i.d. aan te vragen? waar zouden deze symptomen mogelijkerwijs op kunnen duiden en is het nodig om me zorgen te maken?

    Reageer
    #2

    Ik vergeet te vermelden dat ik een vrouw ben.

    Reageer
    #3

    Ik begrijp eerlijk gezegd niet zo goed waarom je huisarts je nog niet heeft verwezen naar een neuroloog. Ook de conclusie hypertensie vind ik een vreemde.
    Ga terug naar je huisarts en vraag een verwijzing voor de neuroloog vanwege de tremor.

    Reageer
Reageer op: moe, trillen, verminderd zicht, concentratie en gehoor


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief