Winterjeuk en havermout

 • #1

  Ik heb al jaren in de winter last van hevige jeuk in mijn onderarmen en onderbenen. Het schijnt te maken te hebben met een droge huid of de overgang van koude buitenlucht naar warme binnenlucht. De jeuk treedt altijd op wanneer de genoemde plekken heel warm worden, bijvoorbeeld 's nachts in bed of binnenshuis met warme sokken aan. Wat is hier tegen te doen?
  Sinds een paar jaar eet ik elke ochtend een kommetje havermout in melk of yoghurt; soms doe ik er een beetje johannesbroodpoeder bij. Het is mij opgevallen dat ik sindsdien maar sporadisch last heb van de jeuk. Zou dat kunnen betekenen dat er in havermout (of het johannesbroodpoeder) misschien iets zit wat weldadig is voor de huid? Want dan zou ik het mijn vader kunnen aanraden; die heeft namelijk nog veel meer last van dezelfde jeuk.
  Bij voorbaat dank.

  Reageer
  #2

  Je vader zou het ook gewoon een tijdje kunnen proberen,dan kan hij proberen of het bij hem ook werkt

  Reageer
  #3

  Jeuk kan allerlei oorzaken hebben en wat voor jou helpt, is het voor een ander misschien niet. Denk bijvoorbeeld aan een tekort aan vitamine D. Klachten die in de winter verergeren kunnen soms daarmee te maken hebben. In zuivel zit wel vitamine D. Al zou ik zuivel niet dagelijks gebruiken omdat het ook een paar nadelen heeft.

  Reageer
Reageer op: Winterjeuk en havermout
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief