Bloed bij speeksel

 • #1

  Goedenavond, ik zit met een vraag. Al zeer geruime tijd heb ik last van rood bloed dat bij mijn speeksel zit, soms meerdere malen per dag, soms dagen niet en soms is het zelfs puur bloed wat er vrijkomt. Ik hoest het niet op, het zit altijd bij het speeksel of slijm uit de mond. Ik heb dit eerder gehad, toen was er sprake van een sluimerende longontsteking. Nu niet, want ik ben gechecked door de longarts (CT-scan zonder contrastvloeistof en bronchoscopie).

  Ik ben ook gechecked door de KNO-arts, die kon niks vinden. Ook door de MLD-arts gechecked, kon ook niks geks vinden. Goed, enerzijds is het goed om te weten dat ze niks hebben kunnen vinden in die gebieden, maar echt geholpen ben ik hier niet mee... Is er iets anders waar ik op aan zou kunnen sturen te checken? Is er iets dat mogelijk gemist zou kunnen zijn en zo ja, waar moet ik dan op aansturen? Ter informatie: mijn hart is vorig jaar voor iets ongerelateerds gechecked met een fietstest en dat was uitstekend, dus hartfalen lijkt me ook vrij onwaarschijnlijk.

  Klachten die ik erbij ervaar:

  -Pijnsteken onder beide ribben (ter hoogte van de milt en de lever). Niet constant en ook niet intens.
  -Misselijk zonder te moeten overgeven. Dit gevoel kan echt wel uren aanhouden.
  -Pijn op de rechterborst. Niet intens, maar wel aanwezig. Niet constant.

  Reactie
  #2

  Je hebt geen problemen met tanden of tandvlees? Niet neusverkouden? Je snuift geen drugs?

  Reactie
  #3

  Ik ben niet neusverkouden en snuif geen drugs. Ik ben onlangs voor een controle naar de tandarts geweest en heb daarbij gevraagd of hij een oorzaak kon zien. Hij gaf aan van niet. Ik heb wel sinds twee weken op één specifieke plek last van bloedend tandvlees bij het tandenpoetsen, maar de periode van bloed gaat daar ver aan vooraf (dit is al maanden bezig). Sowieso dus even terug naar de tandarts, maar het lijkt me sterk dat dit de oorzaak is. Het was namelijk ook al lang aan de gang nog voordat ik ooit iets van bloedend tandvlees had. En volgens de tandarts was alles prima in orde.

  Reactie
  #4

  Toch zou het de oorzaak kunnen zijn. In ied3r geval goex om ernaar te laten kijken.

  Reactie
  #5

  Ok bedankt voor de reactie. Dat zou dan de beste oplossing zijn en sluit ook aan bij het ontbreken van andere diagnoses. Er is me dunkt best grondig gekeken namelijk. Heb je eventueel nog een andere verklaring indien dit het niet blijkt te zijn?

  Reactie
  #6

  Dan blijft alleen nog maar neus/keelholte over.

  Reactie
  #7

  Als het iets in de neus is, zou er dan niet bloed via de neus moeten komen? Het komt altijd alleen maar vanuit een onbekende locatie via de mond. De KNO-arts heeft al in mijn keel gekeken, ziet hij dan ook de gehele keelholte? Ik heb weinig kennis van anatomie dus het is lastig voor mij te duiden.

  Reactie
  #8

  En nog een vraag: kan een longembolie worden uitgesloten? Is deze zichtbaar op een reguliere CT-scan zonder contrastvloeistof en/of een bronchoscopie? Op internet kan ik hier geen duiding over vinden, anders dan dat er wel een contrastvloeistof wordt gebruikt bij verdenking op een embolie. Ik wil namelijk wel zeker weten dat alle serieuze zaken kunnen worden uitgesloten, ik loop hier al aardig lang mee rond namelijk.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Als het achter jn de neusholte is gaat het naar de keel.
  Doorgaans ziet de kno arts de hele keelholte

  Reactie
  #10

  Va een longembolie krijg je toch echt heel andere ernstige klachten. Beetje ver gezocht

  Reactie
Reageer op: Bloed bij speeksel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief