Mag een dokter mijn gegevens delen in een telefoon gesprek/email

 • #1

  Ik ben gisteren bij de huisarts geweest om te vragen wat ik in moest vullen op een formulier. De huisarts wist het zelf niet helemaal zeker dus die zei ik kan er wel naar bellen dan leg ik het uit wat de vraag is en danĀ zou ik binneĀ  2 tot 3dagen te horen krijgen wat ik moest invullen. Ik heb die zelfde dag zelf nog gebeld en mijn vraag gesteld waarna ik de huisarts heb gebeld dat het niet meer nodig was. De volgende dag werd ik alsnog gebeld dat het niet via de telefoon was gelukt waarna hij een email heeft gestuurd.

  Nu is mijn vraag mag de huisarts in deze email mijn gegevens sturen hiermee bedoel ik mijn naam, adress, geboortedatum, bsn nummer ect of mag deze alleen vanuit zijn/haar naam de vraag stellen (zoals een algemene vraag)

  B.v.d, met vriendelijke groet

  Reageer

  Reactie
  #2

  In het kader van ketenzorg kan dat. Het hangt er wel vanaf aan wie hij de mail heeft gestuurd. als de vraag naar een andere arts/specialist gaat, dan is dat nodig. De arts/specialist zal dit als e-consult bij de zorgverzekeraar in rekening brengen. Daar heeft de arts/specialist dan wel je gegevens voor nodig

  Reactie
  #3

  Het ging om een vraag aan de huisarts over de gezondheidsverklaring van het CBR.

  Reactie
Reageer op: Mag een dokter mijn gegevens delen in een telefoon gesprek/email
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief