Geelzucht?

 • #1

  Mijn man heeft al jaren een licht verkleuring in zijn oogwit (gelig, heel licht creme-achtig) De ene week iets meer dan de ander.

  Hij heeft een aantal jaar geleden een galblaasverwijdering gehad. Hij heeft licht overgewicht (vroeger zwaar) en is 68. Hij laat regelmatig periodiek zijn bloed testen en voor zover ik weet is hier nooit iets afwijkends tegengekomen.

  nou vroeg ik mij toch af wat u aanraadt hier mee te doen? Nogmaals, hij heeft dit al jaren en verder ook geen donkere urine of lichte ontlasting. Een maligneit of galstenen oid lijkt me daarom niet logisch.

  wat zou dit kunnen veroorzaken? Mijn man vind het niet perse nodig om hiermee naar de dokter te gaan. Iemand advies of een idee wat dit kan veroorzaken?

  dank u

  Reactie
  #2

  Hij zou het met zijn huisarts moeten bespreken. Misschien een gevolg van de glasblaasverwijdering

  Reactie
  #3

  in hoeverre acht u dit direct noodzakelijk? Hij zelf wil hier niet direct een afspraak voor maken ondat hij dit al velen jaren heeft en verder ook geen klachten heeft. Is het verstandig om toch even aan te dringen op een doktersbezoek?

  Reactie
  #4

  Die beslissing zal hij toch zelf moeten nemen.

  Reactie
  #5

  dat snap ik, maar in hoeverre is dit een medische urgentie? Aan de ene kant staat er op internet dat je met dit symptoom direct naar de dokter moet. Aan de andere kant heeft hij dit al jaren en verder geen klachten. Dus vandaar probeer ik de noodzaak van een snel doktersbezoek in te schatten.

  Reactie
  #6

  Hij zou in ieder geval binnenkort toch even naar de dokter moeten gaan

  Reactie
  #7

  Een operatie doet niets aan oorzaken van klachten. Bij overgewicht speelt insulineresistentie een grote rol. Insulineresistentie kan ook leiden tot tal van andere klachten en een rol spelen bij galproblemen. Op internet genoeg te vinden over insulineresistentie en hoe dit tegen te gaan.

  Reactie
Reageer op: Geelzucht?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief