Tussentijds bloedverlies door..?

  • #1

    Hallo iedereen ik zal is even mijn verhaal vertellen. Ik ben ongeveer 7 maanden aan de pil en heb laatst last gehad van een 5 dagen lange (donker bruine) bloeding precies 1 week voordat mijn stopweek begon. Ik zit nu in mijn stopweek en de eerste dag dat de stopweek begon stopte de bloeding ook opeens. Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Moet ik mij zorgen gaan maken? Ik heb btw 3 maanden geleden ook 1 keer de pil doorgeslikt, zou dat er mee te maken hebben? Toen ik die keer doorslikte werd ik alsnog een heel klein beetje ongesteld ondanks ik doorslikte..

    Heeft er iemand een verklaring voor? Ik ben benieuwd of ik deze stopweek uberhaupt ongesteld wordt ivm de eerdere doorbraakbloeding.. Is mijn pil bijv. te licht? Alvast bedankt iedereen voor de hulp!

    Reageer
    #2

    Nog even wat info: Ik heb een vriend en we vrijen 2 van de 3 keer met condoom. Ik slik de pil altijd netjes op tijd

    Reageer
    #3

    Beste,

    De inname van de pil zorgt ervoor dat er een geregelde balans aan hormonen in het lichaam aanwezig is waardoor het baarmoederslijmvlies pas dan wordt afgestoten zodra de pil tijdelijk wordt beeindigd. Slik je de pil door dan kan het goed gaan omdat het slijmvlies door de hormonen in stand wordt gehouden. Je lichaam heeft echter ook van nature een balans om instand te houden. Er kan ondanks de inname van de pil een verlaging ontstaan waardoor een gevecht ontstaat tussen de wil van de pil en die van het lichaam. Het kan een onbalans veroorzaken waardoor de menstruatie qua regelmaat wordt verstoord. Let wel dit kan voorkomen, echter hoeft niet voor iedereen van toepassing te zijn. Daardoor kan bloed vrijkomen wanneer je het niet wilt. Wat zijn de oorzaken van [url=http://geinformeerd.infoteur.nl/specials/menstruatieproblemen.html]menstruatieproblemen[/url]?
    Hiernaast is er nog een tweede reden waarom je bloedverlies kunt hebben. Ik denk niet aan een SOA maar aan vleesbomen. Dit kan buiten de menstruatie om tot bloedingen leiden. Myomen ([url=http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/115753-veel-bloedverlies-buikpijn-bij-menstruatie-vleesboom-myoom.html]vleesbomen[/url]) ontstaan door oestrogeen in de baarmoeder en lijken op kleine wortelvertakkingen. De grootte daarvan kan zeer varieren van enkele milimeters tot centimeters. Ook het hebben van de daad kan er dan voor zorgen dat er meer bloedingen ontstaan. Vleesbomen kunnen worden verwijderd door de inname van progestativa.

    Reageer
    #4

    Dankjewel voor je reactie, nog 2 vraagjes: Als je last hebt van doorbraakbloedingen, is de bescherming van de pil tegen zwangerschappen dan verminderd? En kunnen doorbraakbloedingen ook een teken zijn voor een zwangerschap?Dankjewel voor uw tijd

    Reageer
    #5
    Reageer
    #6

    Spotting, zo heten tusssentijdse bloedingen, hebben geen invloed op de werking van de pil en zijn ook geen teken van zwangerschap. Mits je de pil altijd trouw neemt en er geen vergeet.

    Reageer
Reageer op: Tussentijds bloedverlies door..?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief