Nauwelijks menstruatie icm PCOS en de pil

  • #1

    Hallo,

    Ik heb een vraag over mijn menstruatie icm PCOS.

    Een jaar geleden is bij mij PCOS vastgesteld bij de internist en dergelijke na het maken van ct-scan en bloedafname. Nu moet de huisarts alles overnemen, maar deze wil er niets mee te maken hebben eigenlijk. (Heel gedoe, maar te lang verhaal)

    Ik heb de dianepil gekregen, om wel te menstrueren, omdat dat belangrijk zou zijn om het risico op baarmoederslijmvlieskanker te verkleinen. Ik heb niet zo'n heel goed geheugen, dus het kan zijn dat er wat dingen niet helemaal kloppen hoor.

    Echter, ik word dus nauwelijks ongesteld in mijn stopweek. Echt zo licht dat het niet eens noemenswaardig is. Al een paar maanden zeker, misschien al wel langer, maar heb het niet precies bijgehouden.

    Kan dit kwaad? Normaal zou ik zeggen:nee, maar ook niet in verband met de PCOS?

    Vriendelijke groeten,
    Ilona

    Reageer
    #2

    Polycysteus-ovariumsyndroom of PCOS is een aantal samenhangende afwijkingen, waarbij vaak (kleine) cysten in de eierstokken aanwezig zijn. De afwijkingen worden waarschijnlijk veroorzaakt door, en of gaan gepaard met hormonale afwijkingen.

    Hierdoor ontwikkelen zich in de eierstokken (ovarium) meerdere (poly) cystes. De eicellen groeien niet of onregelmatig, waardoor er geen of onregelmatig een eisprong optreedt en vrouwen onregelmatig of niet menstrueren. Doordat de eisprong onregelmatig of geheel niet plaatsvindt zijn deze vrouwen verminderd vruchtbaar. Een hormoonbehandeling kan dit verhelpen.

    Naar schatting heeft ongeveer tien tot vijftien procent van de vrouwen PCOS. Het komt relatief vaker voor bij Indiase vrouwen en Aboriginals. In Afrika is het veel zeldzamer.

    Bron:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Polycysteus-ovariumsyndroom

    Reageer
Reageer op: Nauwelijks menstruatie icm PCOS en de pil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief