vermoeden PCOS

Online ZorgZus
 • #1

  Ik heb al een hele tijd klachten omtrent onregelmatige menstruatie, haaruitval, pijn bij seks, mannelijk patroon qua haargroei op mijn buik, dijbenen en gezicht. Mijn huisarts heeft me daarom doorverwezen naar de gynaecoloog met het vermoeden dat ik misschien PCOS heb.
  Mijn menstruatie is de laatste tijd wel regelmatiger nu ik vaker sport maar hij is nog steeds wel aan de onregelmatige kant.
  Laatst bij de gynaecoloog is er een inwendige echo gemaakt van mijn baarmoeder. Op deze echo kreeg ik te horen dat voornamelijk mijn rechter eileider vol zat met eicellen, de linker iets minder. Rechts had er meer dan 12.
  Echter zat ik ten tijde van de inwendige echo op mijn laatste dag van mijn menstruatie.
  Nu kan het zo zijn dat ik beter op had moeten letten bij mijn biologie-lessen van vroeger maar als je ongesteld bent of net ongesteld geweest bent dan zouden deze eicellen toch juist uit je lichaam moeten verdwijnen?
  Of zit ik er nu zelf compleet naast, zou ook kunnen.

  Reageer
  #2

  Ik zou vooral kijken naar oorzaken. Denk aan insulineresistentie, tekorten aan voedingsstoffen, ontregeling schildklierhormonen. In eerste instantie natuurlijk naar je huisarts. Orthomoleculair therapeut zou je kunnen ondersteunen met het in balans brengen van je hormonen. Zelf ook eens je voedingspatroon onder de loep nemen. Al die snelle suikers die veel mensen nuttigen, werken ontregelend op je hormoonhuishouding.

  Reageer
  #3

  Een eicel zal er in de regel verdwijnen bij de eisprong

  Reageer
Reageer op: vermoeden PCOS
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief