Eerste menstruatie

  • #1

    Hoi, ik ben 14 jaar. Ik denk dat ik mijn eerste menstruatie hen gehad, alleen duurde het maar heel kort. Gisteren voelde ik me niet lekker ik had een heel erg opgeblazen gevoel alsof ik veel te veel had gegeten en had soms een beetje hoofdpijn. Vandaag werd ik wakker en toen zat er een beetje bruine afscheiding in mijn onderbroek en toen later was er ook een beetje bruinig bloed. Toen ik weer naar de wc ging was het echt helderrood bloed maar het duurde echt maar iets van 2 uur en toen is het al gestopt maar is dit dan mijn eerste menstruatie en is het normaal dat het maar zo kort is?

    Reageer
    #2

    Als het de eerste menstruatie is zou dat kunnen. Kan ook zijn dat ze nog moet doorzetten.

    Reageer
    #3

    Oké bedankt! Maar het lijkt er dus wel op dat ik mijn eerste menstruatie heb gehad? Het is ook echt na 2 uur helemaal gestopt, dus dat is ook normaal bij de eerste keer? En ik had eigenlijk ook alleen de dag ervoor echt dat ik me niet lekker voelde. Ik hoor ook van heel veel mensen dat ze al echt ver van te voren iets van klachten hebben, maar dat had ik ook niet echt. Is dat ook normaal? Ik had wel een paar weken eerder echt heel veel afscheiding.

    Reageer
    #4

    Ik heb trouwens ook nu dat het dus is gestopt maar als ik naar de wc ga dan heb ik wel bij het afvegen dat er nog een beetje licht bruin spul is. Het lijkt een beetje op de bruine afscheiding, maar dan is het meer vloeibaar ofzo. Is dit verder ook normaal?

    Reageer
    #5

    Dat is allemaal normaal.
    Bespreek het eens met een volwassen vrouw in je omgeving, die kan al je vragen beantwoorden.

    Reageer
    #6

    Oké heel erg bedankt voor het antwoord!

    Reageer
    #7

    Nog 1 laatste vraagje, want ik weet niet of dit helemaal normaal is. Ik heb nu dat alleen de eerste dag was echt bloeden maar nu heb ik dus al 4 dagen dat er allemaal bruin spul in m'n onderbroek zit. Soms lichtbruin en soms donkerbruin is dat normaal? En hoort dat dan nog bij mijn menstruatie?

    Reageer
    #8

    Het is trouwens ook niet echt in de nacht

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat past ook bij je menstruatie, je kunt daar een inlegkruisje of maandverbandje voor gebruiken.
    Nogmaals, bespreek je vragen eens met een volwassen vrouw in je omgeving, die kan je precies vertellen wat er bij en rondom je menstruatie normaal is en wanneer je je ergens zorgen over zou moeten maken.

    Reageer
    #10

    Hey,
    ik ben een meisje van 14 jaar. Ik ging vandaag naar de wc en toen zag ik in mijn onderbroek wat rood, en een roodbruin eigenlijk en ook wat slijm (wit) ,maar het is heel weinig. Heb ik dan mijn eerste menstruatie of niet of komt het eraan?

    Reageer
    #11

    Dat kan idd je menstruatie zijn.

    Reageer
    #12

    Moet ik dan al best een maandverband in doen of nog nie?

    Reageer
    #13

    Dat zou ik.wel doen, of een inlegkruisje.
    Bespreek het met een volwassen vrouw in je omgeving, die kan je vragen beantwoord en je advies geven

    Reageer
    #14

    Bedankt voor de tips!!!!!!

    Reageer
    #15

    Ik werd vandaag wakker met niets (geen bloed) is dit normaal bij menstruatie of heb ik het dan uiteindelijk niet?

    Reageer
Reageer op: Eerste menstruatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief