Bloedverlies bij sporten

  • #1

    Ik heb als ik intensief sport wat bloedverlies. Ik zit in de overgang en denk dat het hier door komt.
    Normaal heb ik geen last van bloedverlies, wie herkent dit ?

    Groetjes

    Reageer
    #2

    bij bloedverlies toch even voor de zekerheid naar de huisarts, misschien inderdaad niets aan de hand, maar neem geen risico en meld het toch maar even.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Lees deze folders van het Nederlands Huisartsen Genootschap:

    Tussentijds vaginaal bloedverlies
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU8d.htm

    Vaginaal bloedverlies na de overgang
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU8a.htm

    Reageer
    #4

    Mij overkwam van de week hetzelfde, bloedverlies na een lange tijd geen menstruatie meer te hebben gehad. Hoe is het bij jou afgelopen? Kwam het door het sporten?

    Reageer
    #5

    Sinds vorige week ben ik weer bezig met hardlopen en begon ik na de eerste keer gelijk vaginale bloedverlies te krijgen. Ik maak me erg zorgen. Ik ben pas 21 jaar oud. Weet iemand wat het kan zijn? Ik ga 28 november naar de huisarts.

    Reageer
    #6

    dat kan inderdaad door het sporten komen...

    Reageer
    #7

    Hoe is dat afgelopen?

    Reageer
    #8

    Helaas al weken ongesteld en iedere keer (3 x in de week) na het dien van buikspiertraining komen er mega grote bloedstolsels vrij. Schrik me iedere keer weer rot....over enkele weken nasr de gynaecoloog. Ben best een beetje bang. Heb ook al weken hele lage flauwe buikpijn .  Ben vooraan in de 40 en tot enkele weken geleden had ik een normale cyclus. Iemand dit ook wel eens meegemaakt?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    @Suus kan te maken hebben met zaken als oestrogeendominantie, bijnieruitputting en tekorten aan voedingsstoffen. Bloedstolsels kunnen te maken hebben met oestrogeendominantie. Een complementair genezer zou je meer advies kunnen geven.

    Reageer
    #10
    1. Iemand die iets meer weet? Ik heb er ook last van 2x buikspieroefeningen gedaan en intens bloeden ineens 🙁
    Reageer
    #11

    Denk dat het toch beter is om dan de huisarts eens te bellen

    Reageer
    #12

    @Loulou, als je misschien de pil gebruikt: die kan voor klachten zorgen. Daarbuiten hebben veel vrouwen te maken met oestrogeendominantie, wat ook allerlei klachten kan geven. Altijd goed om naar je huisarts te gaan, om te kijken of er geen afwijkingen zijn.

    Reageer
    #13

    Hoe is het afgelopen met degenen die hiermee naar huisarts of gynaecoloog zijn geweest? Ik heb dit ook na het hardlopen.

    Reageer
    #14

    Ik heb dat nu ook zo stom.. elke keer na intens buikoefeningen. Gyneacoloog geweest is niks aan de hand. Maar ik wil het WEG hebben.

    Reageer
    #15

    Hallo,

    ik ben 19 jaar en merk dat ik als ik intensief sport last heb van bloedverlies. Ik heb dit nu sinds twee maanden en heb hierover na de eerste keer Dat ik bloed verloor. Zij zei dat dit kwam door de ovulatie(eisprong) en dat het niks ernstigs was. Ik ben net naar de sportschool geweest en weer had ik erg last van buikkrampen en bloedverlies. Ik maak me toch wel een beetje zorgen dus ga morgen weer bellen. Ben wel erg blij dat ik niet de enige ben die dit heeft. (ik wens dit niemand toe maar ik kan nu wel jullie ervaringen lezen en dat helpt erg!). Heeft iemand tips tegen de buikpijn of al iets gehoord van de huisarts?

    Reageer
Reageer op: Bloedverlies bij sporten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief