Menstruatie blijft uit

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo, mijn menstruatie blijft uit, ik had 5 dagen geleden al ongesteld moeten worden. Ik heb wel acne, maar voorderest geen symptomen. Heb 3 tests gedaan, maar allemaal negatief. Ben trouwens in April gestopt met de pil maar tot nu toe telkens normale reguliere menstruatie gehad. Is dit een normaal verschijnsel?

  Reageer
  #2

  Het kan voor komen. Als je wel seksueel actief bent, zou ik welk even naar de huisarts gaan voor een bloedtest

  Reageer
  #3

  Na het stoppen met de pil zal je lichaam het ritme van pilgebruik nog een poosje  volgen dus dan kan het lijken of er niets aan de hand is. Pil werkt ondertussen wel ontregelend op je hormoonhuishouding en onder andere ook op je schildklierhormonen.

  Eigenlijk zou je je lichaam na pilgebruik moeten resetten. Een natuurgenezer zou je kunnen  adviseren maar je kan ook zelf veel vinden over het bijsturen van je hormoonhuishouding. Zo bevordert de pil een toestand van oestrogeendominantie. bij oestrogeendominantie is het oestrogeen ten opzichte van het progesteron relatief te hoog. Met juiste voeding, lever ontgiften, voedingssupplementen en natuurlijke middelen kan je dat wat bijsturen. Natuurlijke progesteron kan het ondersteunen maar ik zou het niet zoeken in één enkel middel.

  Reageer
  #4

  Ik ben al 3dagen over tijd met mijn menstruatie die normaal altijd regelmatig is. Nooit later geweest altijd op tijd geweest.
  Ik ben 15 jaar en ik heb al sinds 2019 mijn menstruatie en die is altijd op tijd geweest.
  Ik heb afgelopen dagen wel redelijk veel stress gehad. Kan dit ermee te maken hebben? Want ik heb wel symptomen van mijn menstruatie… ik heb pijn aan mijn borsten en een beetje acne.
  Hoe kan dit komen?

  Reageer
  #5

  Stress kan daar zeker invloed op hebben, maar ook je leeftijd.

  Reageer
  #6

  Ik heb geen seks gehad ik heb wel alleen zitten schuren met m’n vriend maar hij was daar niet klaargekomen alleen misschien een beetje voorvocht maar men zegt dat je daar niet zwanger van kunt worden dus zwanger zijn kan ik niet zijn denk ik of wel?

  Reageer
  #7

  Zwanger zul je dan niet zijn

  Reageer
  #8

  Kun je zwanger geraken door voorvocht dat niet in de vagina is geweest

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Nee

  Reageer
Reageer op: Menstruatie blijft uit
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief