Vreemde klachten menstruatie / blaas

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo.

  sinds een tijd (ong 3 maanden) heb ik wat rare klachten bij mijn vagina/blaas en tijdens mijn menstruatie.

  -De eerst opvallende klacht was pijn bij het plassen. Ook soms als ik zit heb ik ineens het gevoel alsof ik nog moet plassen ook al is mijn blaas bijna leeg. Maar verder heb ik geen klachten die kunnen wijzen op een blaasontsteking.

  -Het volgende dat mij opviel was dat ik veel minder en korter bloed tijdens mijn menstruatie dan voorheen, toen ik vaak extreem veel bloedde. Ook is het bloed nu bijna altijd echt heel donker gekleurd.

  -Nu heb ik sinds 1/2 weken ook soms urineverlies als ik bijv. moet niesen; terwijl ik meestal geeneens moet plassen.

  -Verder heb ik sinds 2 jaar altijd voordat ik ongesteld moest worden pijn in mijn borsten, en dat is nu opeens verdwenen.

  -Ook ben ik er vandaag achter gekomen dat ik ineens niet meer in mijn oude broeken pas waar ik ong. 3 maanden geleden nog wel in paste. Ik ben dus gewicht aangekomen maar heb niet veel veranderende eetgewoonten.

  -Ik heb al 2 zwangerschapstesten gedaan (een 3 weken geleden en een vandaag) en die waren allebei negatief.

  -Ook heb ik het heel vaak heet, terwijl ik normaal altijd een kou kleun was. Vooral in bed heb ik het vaak zo heet dat ik zelfs ga zweten.

  Ik ervaar de meeste klachten van een overgang maar ik ben pas 21 jaar oud dus dat lijkt me wel heftig.

  Is het noodzakelijk voor mij om naar een gynaecoloog te gaan of kan dit wijzen op iets anders?

  alvast heel erg bedankt.

  Melissa

   

  Reageer
  #2

  De overgang zal het inderdaad niet zijn. Ik zou wel even met de klachten naar de huisarts gaan. Het is moeilijk om er zonder enig onderzoek iets over te zeggen

  Reageer
  #3

  Naar je huisarts gaan kan verstandig zijn. Ook eens laten kijken naar je schildklier.

  Daarnaast kan een natuurgenezer eens kijken naar het hele plaatje, zoals voedingspatroon, darmflora, tekorten aan voedingsstoffen en je hormoonhuishouding. Veel vrouwen hebben te maken met een teveel aan oestrogeen en ook kunnen de schildklierhormonen ontregeld zijn. Kan je niet altijd meten in het bloed. Ontregeling schildklier kan te maken hebben met allerlei factoren, zoals voedingspatroon, werking van de lever, pilgebruik en eventuele andere medicatie, tekorten aan voedingsstoffen en natuurlijk stress.

  Wat voedingspatroon betreft beter matig met snelle suikers en geraffineerde suikers beter laten staan. Beste is bij elk eetmoment langzame koolhydraten te combineren met eiwitten, vetten en vezels, zodat de suikers langzamer opgenomen worden, wat beter is voor je hormoonhuishouding en neurotransmitters.

  Reageer
Reageer op: Vreemde klachten menstruatie / blaas
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief