Moeder Overgang Of?

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Mij moeder van 56 jaar loopt al een tijdje met wat klachten rond en ze is er zelf van overtuigd dat het de overgang is, maar ik maak me nogal snel druk (zeker als het mams betreft) dus zou het hier graag even willen checken.

  Mijn moeder denkt in de overgang te zitten, ze is een paar maanden geleden bij een huisarts geweest en die dacht ook dat het wel de overgang kon zijn, verder geen onderzoek gedaan.

  Klachten/Symptomen:
  - Ze heeft last van kortademigheid (1x de trap op en ze is al buiten adem)

  - Haaruitval (Iedere keer na het douchen/föhnen verliest ze best wel haar, gelukkig zie je dit (nog) niet.

  - Last van stijve spieren, vooral haar rechterbeen (of linker.. begin te twijfelen..) na een tijdje stilzitten in dezelfde houding of na een dag werken (hele dag staan) (ze denkt zelf dat dit ook Artrose kan zijn na wat gegoogle.

  - Volgens mij is ze nu ook al een tijdje niet meer ongesteld geweest, toevallig vanavond zaten we samen naar een filmpje te kijken en toen stond ze op omdat ze in 1x bloed verloor, weet niet of dit dan ongesteldheid is of iets met de overgang of iets anders te maken heeft.

  Mijn vraag,
  Horen deze klachten/symptomen allemaal bij "De overgang" of kan het ook iets anders zijn?

  Zo ja, wat zou het kunnen zijn? Opnieuw op controle? (Merk aan haar dat ze dit zelf liever niet doet)

  Als het wel de overgang is, zijn er nog dingen die we kunnen proberen de klachten/symptomen te verminderen? Ze heeft al verschillende speciale shampoos geprobeerd (zelfs met caffeine) maar die hielpen helaas niet.

   

   

  Reageer
  #2

  Het kunnen inderdaad overgangsklachten zijn

  Reageer
  #3

  Haaruitval kan te maken hebben met insulineresistentie en tekorten aan voedingsstoffen. Als ik zelf geen vitamine B slik, krijg ik ook haaruitval en vet haar. Zou dan advies vragen aan complementair genezer. Moet ze zelf natuurlijk wel willen.

  Reageer
Reageer op: Moeder Overgang Of?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief