Menstruatie steeds minder

 • #1

  Hallo,

  Ik ben een meisje van 17 jaar en ik ben sinds ongeveer twee jaar ongesteld. Toen ik net ongesteld werd, had ik niet veel bloedverlies en was ik ook wel eens 3 maanden niet ongesteld. Sinds eind vorig jaar(december 2019 dus) is mijn menstruatie heftiger geworden. Ik verloor veel meer bloed en mijn menstruatie duurde ook veel langer, 6 dagen namelijk. Ik werd vanaf toen ook om de drie weken ongesteld. Na een paar keer een “ mooie” menstruatie te hebben gehad kreeg ik eind mei wel precies mijn menstruatie na drie weken, maar hier had ik heeel erg veel minder bloed verloren dan normaal en hij duurde ook maar 4 dagen. De volgende menstruatie, 3 weken verder, in juni dus, had ik het zelfde verhaal: minder bloed en minder lang ongesteld. Toen 3 weken later, werd ik niet ongesteld. Ik werd een week overtijd “ongesteld”, maar hier ben ik helemaal geen bloed verloren. Ik had alleen twee dagen last van een beetje bruine afscheiding. Toen weer drie weken verder ben ik helemaal niet ongesteld geworden. Geen bloed maar ook geen afscheiding. Ik heb wel de klachten die ik normaal gesproken voor/tijdens de menstruatie heb, bijvoorbeeld gespannen borsten, buikpijn, steken in zij en pijn in onderrug.
  De laatste tijd ben ik daarnaast ook heel erg veel misselijk, ook de dagen dat ik niet ongesteld zou moeten zijn volgens mijn cyclus ben ik sommige momenten op de dag erg misselijk.

  Mijn vraag is eigenlijk of het nodig is om een huisarts te zien. Het is namelijk normaal dat ik nog niet een regelmatige menstruatie heb, maar bij dit verhaal weet ik niet zeker of het normaal is. Ik zou dan ook graag willen weten of ik hier mee naar de huisarts zou moeten, of dat ik gewoon moet afwachten. Alvast bedankt 🙂

  Reactie
  #2

  Gezien je leeftijd is het niet zo vreemd als je menstruaties nog onregelmatig zijn

  Reactie
Reageer op: Menstruatie steeds minder
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief